Noutati :

Regele Mihai, inmormantat azi la Curtea de Arges. Familii Regale din toata lumea il vor conduce pe ultimul drum

16 decembrie, 2017 - 08:32 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Regele Mihai I, care a murit pe 5 decembrie, la varsta de 96 de ani, va fi inmormantat sambata seara la Catedrala arhiepiscopala si regala din Curtea de Arges.

Ceremoniile vor incepe sambata dimineata, de la ora 10,25 cu o slujba religioasa de 10 minute oficiata in Sala Tronului, de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane alaturi de un sobor de preoti, aceasta fiind urmata de o alta savarsita la catafalcul asezat in Piata Palatului Regal.

Sicriul, asezat pe un afet de tun tras de un vehicul militar va fi apoi purtat spre Catedrala Patriarhala, la evenimentul desfasurat pentru a onora plecarea pe ultimul drum a ultimului maresal al Armatei Romane, comandant suprem al Armatei Regale in al Doilea Razboi Mondial, urmand sa ia parte Muzica Militara urmata de trei detasamente ale MApN (58 de militari de la Fortele Terestre, 58 de militari de la Fortele Aeriene si 58 de militari de la Fortele Navale) si un detasament de elevi ai Colegiului National Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Slujba de inmormantare va fi oficiata in Catedrala Patriarhala de patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, dupa care convoiul funerar se va indrepta spre Gara Regala Baneasa, unde Jandarmeria Romana in uniformele de ceremonie va da onorul si va intona marsuri funebre pana la introducerea sicriului in vagonul mortuar.

De aici sicriul cu corpul neinsufletit al Regelui Mihai va fi transportat cu Trenul Regal la Gara Curtea de Arges, cortegiul funerar urmand a se va deplasa spre Catedrala Manastirii Curtea de Arges.

Slujba de inhumare in Noua Catedrala va fi oficiata de Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Targovistei si Exarh Patriarhal, de Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, Calinic, si de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alaturi de un sobor de preoti.

La funeraliile Regelui Mihai vor fi prezenti, alaturi de Familia Regala a Romaniei, presedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, reprezentanti ai Comisiei Europene, Georgiei, Macedoniei, Marii Britanii, Turciei si Sfantului Scaun.

La funeraliile Regelui Mihai I vor fi reprezentate Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franta, Prusia, Italia si Portugalia. Vor fi reprezentate Familiile Imperiale din Rusia, Austria si Germania, Familia Mare Ducala de Baden, Familia Regala de Wurttemberg si Familia Princiara de Ligne.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...