Noutati :

Referendumul pentru desfiintarea judetului Timis a ramas in aer! Vezi care a fost motivarea instantei!

21 martie, 2012 - 03:01 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Tribunalul Timis nu a dat nicio justificare in urma procesului intentat de Prefectura Timis, Consiliului Judetean Timis care dorea, anul trecut, sa organizeze un referendum pentru desfiintarea judetului.

Potrivit prefectului de Timis, Mircea Bacala, in motivarea instantei se arata ca „actiunea a fost respinsa pe considerent ca hotararea de Consiliu Judetean a ramas fara obiect, ca a depasit termenul stabilit pentru organizarea referendumului„.

Initial am citit ca ni s-a respins actiunea si am constatat ca am pierdut. Au pierdut, de fapt cei de la Consiliul Judetean Timis, iar in conditiile astea nu avem motiv sa facem recurs„, a declarat Mircea Bacala.

Cu alte cuvinte, instanta nu s-a mai pronuntat in acest caz, deoarece a fost depasit termenul stabilit pentru organizarea referendumului. Pentru a se organiza un referendum pe aceasta tema, este nevoie de o noua hotarare de consiliu judetean.

In anul 2011, consilierii judeteni au stabilit organizarea unui referendum, pe 18 septembrie, pentru consultarea cetatenilor din Timis in privinta desfiintarii judetului Timis. Hotararea a fost sustinuta de consilierii partidelor de opozitie si a fost atacata in instanaa de prefectul judetului Timis, Mircea Bacala, care a afirmat ca este ilegala. Procesul a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie, iar Prefectura Timis a pierdut in prima instanta.

CITESTE SI: Consilierii judeteni ai USL si PNTCD au votat pentru referendum! In 18 septembrie ne cheama la urne pentru “desfiintarea judetului Timis si infiintarea judetului Timisoara”! Vom cheltui jumatate de milion de euro! Ostaficiuc sustine ca referendumul este ilegal

CITESTE SI: Referendumul privind desfiintarea judetului Timis ar putea avea loc! Prefectura a pierdut procesul, in prima instantaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...