Noutati :

Reducere la impozit cu 10% pentru cei care isi asigura locuintele?

30 septembrie, 2012 - 04:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Autoritatile iau in calcul aplicarea unei reduceri la plata impozitului pentru proprietarii care isi asigura casele.Decizia ar utea veni pentru a creste gradul de cuprindere in asigurare a locuintelor.

„In ultimii ani, proprietarii de case obtin o reducere de 5% sau 10% daca achita integral impozitul anual aferent. Aplicarea unei reduceri similare atunci cand proprietarul prezinta dovada asigurarii locuintei va stimula cresterea gradului de cuprindere in asigurare a fondului national locativ, iar statul va fi degrevat de o serie de cheltuieli atunci cand au loc inundatii, alunecari de teren sau cutremure, pentru ca daunele vor fi acoperite de asiguratori”, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), Bogdan Andriescu, citat de Mediafax.
Datele prezentate de reprezentantul UNSICAR arata ca romanii cheltuie anual pentru asigurari, in medie, 97 de euro, in timp ce in Bulgaria cifra este mai mare cu 13 euro.

In Ungaria, cheltuielile cu asigurarile se ridica la 300 de euro/an, in Polonia la 355 euro/an, iar in Austria la 2.000 euro/an. Media la nivelul Europei a fost de 1.873 euro/an in 2011, scrie www.incont.ro

UNSICAR a fost infiintata in anul 2000, la initiativa a 12 societati de intermediere si consultanta in asigurari. In prezent, cei 96 de membri ai uniunii au o pondere de circa 80% in totalul primelor intermediate, care in primele sase luni au crescut cu 17,9%, la 1,69 miliarde de lei, potrivit datelor CSA.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...