Recunoastere internationala pentru un profesor de la Universitatea Politehnica Timisoara

Un nou motiv de mândrie pentru Universitatea Politehnica Timișoara! Prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar, cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT a fost aleasă ca membru al unei organizații internaționale de prestigiu, IAHSI-The International Academy of Health Sciences Informatics, cu sediul în Elveția.

CITESTE SI: Un loc de relaxare in natura, cu distractie si mancare buna, pentru parinti si copii, la doi pasi de Timisoara. La Livada Banateana by Nora va asteapta cu surprize pentru pitici si mamici de 1 Iunie

Conform uzanțelor, fiecare nouă nominalizare în cadrul IAHSI trebuie să fie urmare a propunerilor venite din partea a doi membri titulari și, ulterior, să fie ales în plenul Academiei. International Academy of Health Sciences Informatics – IAHSI, înființată în 2017 sub auspiciile IMIA – Asociația Internațională de Informatică Medicală și ca o componentă a acestei asociații, este similară cu academiile naționale de științe. Acesta reunește specialiști din toată lumea, ale căror contribuții în informatică medicală sunt recunoscute la nivel internațional.

Scopul Academiei, care oferă consultanță de specialitate organismelor guvernamentale și non-guvernamentale, este de a promova diseminarea cunoștințelor și a celor mai bune practici, de a încuraja colaborarea la nivel mondial și schimbul de expertiză și resurse. Este o nouă recunoaștere internațională a activității doamnei prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar după ce, la sfârșitul anului trecut, a devenit vicepreședinte al Asociației Internaționale de Informatică Medicală – IMIA.

Doamna prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar a preluat anterior președinția Federației Europene de Informatică Medicală – EFMI pentru un mandat de 2 ani (2018-2020) în cadrul unei impresionante ceremonii de transmitere a Marelui Colan al Președinților EFMI. Festivitatea a avut loc în 16 octombrie 2018, la Conferința Internațională MIE-STC, desfășurată la Zagreb, în Croația. Președintele EFMI devine automat, după cei doi ani, vicepreședinte IMIA pentru un mandat de 2 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...