Noutati :

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, ales vicepresedinte al celui mai important for academic roman

7 iulie, 2013 - 02:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Marieln Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara a fost ales in functia de vicepresedinte al Consiliul National al Rectorilor din Romania care s-a desfasurat la Constanta.

Astfel rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, prof.dr Marilen Pirtea este cel mai tanar reprezentant al unei institutii de invatamant superior din Romania, ales vicepresedinte, in organismul care stabileste strategia de dezvoltare a invatamantului superior si promoveaza initiativele care pot duce la ridicarea nivelului invatamantului superior romanesc.

Faptul ca Universitatea de Vest din Timisoara are un reprezentant in conducerea Consiliului National al Rectorilor demonstreaza, inca o data, nivelul de excelenta si credibilitate pe care l-a atins cea mai importanta institutie de invatamant superior din Timisoara in randul universitatilor din Romania. Universitatea de Vest a demonstrat, de-a lungul timpului, ca merita sa fie inclusa in elita scolilor de invatamant superior din Romania. Managmentul pe care l-a impus noua echipa de conducere a universitatii a facut ca UVT sa fie singura institutie de invatamant superior din Timisoara reprezentata la nivel de vicepresedinte in CNR”, a declarat rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Conducerea Consiliului National al Rectorilor (CNR) va contribui la elaborarea noilor politici educationale si isi propune sa ofere solutii decidentilor politici in vederea stabilirii unei normalitati in domeniul invatamantului superior din Romania.

Fostul presedinte al CNR, prof. dr. ing. Ecaterina Andronescu a fost desemnata presedinte de onoare al consiliului iar rectorul Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti, profesor doctor Sorin Campeanu a fost ales in functia de presedinte al noului for de conducere al CNR.

Din CNR fac parte 104 universitati din intreaga tara, 46 de instituții de invatamant superior de stat si 58 de universitati private acreditate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Boul asta de Pirtea ar trebui sa stie ca Politehnica e cea mai importanta universitate din Timisoara.