Rectori sau politicieni? Ce aleg Nicolae Robu si Stefan Dragulescu, conform noii Legi a Educatiei?

Dilema pentru liderul PNL Timis, senatorul Nicolae Robu, si PDL-istul Stefan Dragulescu, deputat in Parlamentul Romaniei!

Noua Lege a Educatiei promulgata astazi de presedintele Traian Basescu ii pune in fata unei alegeri: ori la scoala ori in politica!

Conform legii, „functia de rector este incompatibila cu detinerea unei functii de conducere in cadrul unui partid politic peperioada exercitarii mandatului„.

De asemenea, legea prevede ca „persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului„.

Cu alte cuvinte, Nicolae Robu, care este rector al Universitatii Politehnice inca din 2004 si Stefan Dragulescu, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara din 1992, cu o scurta intrerupere, sunt acum nevoiti sa-si stabileasca foarte clar prioritatile. Raman in politica sau in invatamant?

„Problema se pune incepand cu urmatorul mandat de rector. De aici rezulta ca se va merge pana la capat cu legislatia actuala, cea in baza careia am fost ales rector. Mie imi expira mandatul de rector in primavara anului 2012. Presupunand ca nu sunt la al doilea mandat, nu as mai putea candida pentru un nou mandat, deoarece in primavara lui 2012 inca voi fi senator. Dar sunt la al doilea mandat, iar legea prevede o limitare la doua mandate de rector”, a spus Nicolae Robu. El si-a exprimat increderea ca o alta lege a Educatiei, aflata acum in dezbaterea senatului, va fi adoptata si o va inlocui pe cea promulgata astazi.

Desi nu au aparut inca normele de aplicare, rectorul Politehnicii Timisoara, senatorul PNL Nicolae Robu este convins ca in acest moment functia sa politica nu este incompatibila cu cea din invatamant si ca legea s-ar aplica doar de la finalul actualului sau mandat de rector.

Deputatul PDL Stefan Dragulescu, rector la Medicina din Timisoara, nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Robu ar fi bine sa se decida ce funtie vrea prea vrea sa le aiba pe toate. acuma vrea si primarie, cate mai vrei domle???

  2. Mah, daca poate…

  3. Da ba, Robu asta chiar poate … inclusiv d-alea, stim noi … nu vedeti ce bine se tine?

  4. E cel putin imoral sa iei 2 lefuri enorme de la stat. Bunul simt lipseste si la nivelul asta din pacate. Dragulescu e traseist politic si in plus si-a numarat mandatele de rector prin metoda Iliescu. Robu e mai cunoscut ca fotbalist si cantaret decat senator, a picat plesca peste el, in primele luni era dezorientat, acum a prins glas.

  5. Nesimtitii de la amtene si Irealitatea au dezbatut frenetic subiectul , dar au evitat sa vorbeasca despre punctul unde se arata ca ” persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului“. Ce dezinformatori ordinari. Felicitari Opinia Timisoarei pentru material.

  6. Aceasta lege promulgata are pe linga partile bune si citeva rele…Sa nu-i uitam pe Marga sau Andronescu,fosti ministri ai educatiei inexistente in Romania care sub cirma lor au aprobat asa-zisele FABRICI DE DIPLOME-Spiru Haret,Eminescu,Slavici….diplome parca acordate la TONA…Sau anularea admiterilor la licee sau facultati pe baza mediilor…Intr-adevar rectorii din articol precum si fostii ministri enumerati,pe linga salariul BABAN de rector mai au si leafa de parlamentar,o stupizenie care isi are meritul de a fi anulata prin noua lege…Ca parti rele se pot spune ca totusi in educatie sint vinovati atit parintii cit si dascalii-parintii ca le permit odraslelor sa-si faca de cap si dascalii ca nu mai au aceeasi exigenta in predare ca in anii 1985-1989,cind am absolvit liceul…

    • Ce tot vorbiti de salarii? Omu munceste si e normal sa fie platit pe masura muncii lui. Daca vis voi destepti mergeti si voi sa va faceti si rectori si parlamentari

      • Salariul ca salariul dar munca lor caracterizata prin absente in masa in Parlament,sau fabricari de diplome SI LA STAT intra cumva in fisa lor a postului??!!