Noutati :

Rectificare de buget la Timisoara: aproape 2 milioane de euro pentru Colterm si 5,2 pentru cheltuieli de personal la Primarie

22 octombrie, 2013 - 07:21 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consilierii locali au aprobat, in sedinta ordinara de marti, o rectificare de buget. Printre altele, au suplimentat nivelul maxim al cheltuielilor de personal din Primarie cu aproape 23,5 milioane de lei, adica 5,2 milioane de euro, si au platit in avans subventia la Colterm, pentru ca societatea sa-si poata plati datoriile la furnizorul de gaz.

Este vorba de 8 milioane de lei, adica aproape 2 milioane de euro, cum a anuntat inca de luni chiar primarul Nicolae Robu. Edilul a tinut sa precizeze ca banii sunt necesari pentru achitarea datoriilor catre Petrom Gaz, pentru ca altfel Colterm nu ar fi putut schimba furnizorul de gaz. Banii reprezinta parte din subventia pe care Consiliul Local o da catre societatea de termoficare an de an.

„Aprobam plata subventiei la gigacalorie la Colterm, care va fi platita in avans pentru acoperirea sumelor legate de plata restantelor la Petrom”, a spus Diaconu.

„Este nevoie sa ajutam compania Colterm sa-si poata plati datoriile catre Petrom Gaz. In mod normal, contractul nu ar fi putut fi reziliat pana in momentul in care Colterm nu si-ar fi platit datoriile. Am negociat si au avut incredere ca ne tinem de cuvant. Diferenta de pret ne va aduce economii echivalente cu datoriile. Colterm a avut o situatie dezastruoasa. Estimez eu ca peste 2 ani va fi mai interesant sa ai caldura de la Colterm decat asigurata cu o centrala termica proprie”, a declarat primarul Nicolae Robu. Primarul a precizat ca banii au fost luati de la „anumite obiective de investitii care nu ii vor consuma in totalitate datorita intarzierilor aparute la licitatii”.

Daca este sa ne luam dupa spusele directorului Colterm, Petrica Pampu, societatea de termoficare mai are de achitat 27 de milioane catre OMV Petrom Gaz. Suma de 8 milioane de euro este doar o rata din cele multe.

Imprimanta de 10.000 de euro pentru Secretariatul General din Primarie

Potrivit referatului care insoteste proiectul de hotarare, ANAF a cerut comunicarea suplimentarii nivelului maxim a cheltuielilor de personal pentru anul 2013 cu suma de 23.446.000 de lei.

Si Politia Locala primeste mai multi bani din bugetul Timisoarei pe anul acesta: 5.000 de lei pentru o imprimanta si 3.000 de lei pentru „ordine publica si siguranta nationala”.

Directia Secretariat General, condusa de Ioan Cojocari, are nevoie de o imprimanta de retea performanta, asa ca la rectificare s-au alocat 40.000 de lei pentru aceasta achizitie. Adica aproape 10.000 de euro pentru o multifunctionala, pentru ca cea veche s-a stricat, a dezvaluit viceprimarul Dan Diaconu.

Miscari cu banii au mai fost facute si la capitolul Sanatate. Unele spitale au primit fonduri pentru dotari cu echipamente medicale. Este cazul Spitalului de Copii „Louis Turcanu”, care primeste 300.000 pentru un „aparat digital fix de radiologie cu functie de grafie si scopie”, dar si pentru cheltuielile de personal. De asemenea, au mai primit bani si Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes”, precum si Spitalul Clinic Municipal, tot pentru cheltuieli de personal, respectiv dotari.

Proiectul de rectificare a bugetului pe anul 2013 a fost aprobat in unanimitate de alesii locali, cu toate ca acesta nici macar nu a trecut prin Comisia de buget din cadrul Consiliului Local, a dezvaluit consilierul local Bogdan Herzog.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...