Noutati :

Razboi declarat butoaielor cu varza murata, la Timisoara, in numele infrumusetarii orasului!

11 noiembrie, 2015 - 09:48 AM
Autor: Andreea Sonel      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu face apel la timisorenii care au garaje in zonele in care au inceput demolari pentru modernizari, si care nu au putut fi despagubiti, sa nu mai astepte decizia judecatorilor si sa permita municipalitati sa continue lucrarile.

Cu alte cuvinte, sunt rugati sa-i lase pe angajatii primariei sa puna la pamant constructiile, chiar daca sunt procese pe rol, atragand atentia ca proprietarii de garaje au incheiat, in trecut, doua tipuri diferite de contracte cu municipalitatea.

Potrivit acestor contracte, unii vor fi despagubiti, iar altii nu, chiar daca toti au construit legal garajele. Cei care nu au prevazute in contracte aceste despagubiri, nu le vor putea cere si nu vor putea beneficia de acestea.

Stiu ca este incomod pentru timisoreni, dar si eu traiesc fara garaj, nici eu nu pot avea butoi cu muraturi ca nu am unde sa il tin, ca stau la bloc. Putem supravietui cum o fac locuitorii din Paris, Praga si Viena fara garaje. Chiar a venit un domn la mine care a spus ca a fost suparat pe mine ca am demolat garajele, dar acum este multumit ca arata frumos zona, cu multa verdeata. Oricum, a spus ca era pe post de depozit si tinea butoiul de varza. Ca si el mai sunt multi timisoreni„, a declarat Nicolae Robu Primarul Timisoarei.

butoi-varza-garaj

O parte dintre timisorenii care au garaje construite legal vor primi despagubiri de 2.000 de euro de la primarie, intrucat acestea trebuie daramate pentru interes local. Mai mult decat atat, tot primaria plateste si cheltuielile legate de emiterea Autorizatiei de demolare a garajelor, radierea lor din Cartea Funciara, transportul si depozitarea materialelor rezultate in urma demolarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Taranii isi vor muta butoaiele cu muraturi prin uscatorii sau beciuri au am vazut undeva, pe casa scarii!!

  2. de ce nu se duce handicapatul asta de primar sa vada cat este de mizerabil in alte zone ale …catunului-oras Timisoara,unde nu sunt…butoaie cu varza???

  3. Într-adevăr, la mine în bloc butoaiele cu varză murată au ajuns pe casa scării. Ce autoritate poate lua măsuri concrete căci poliția Locală ma îndrumat să convoc Locatarii la ședință și să adoptăm o hotărâre (adică fix pix).

  4. D-ul Primar nu prea cunoaste legislatia aplicabila contractelor de concesiune, sau se face ca n-o cunoaste. Indiferent daca in contract este prevazuta sau nu, acordarea de despagubiri este obligatorie prin lege. Prevederile legale care reglementeaza problema sunt imperative. Incetarea concesiunii la initiativa concedentului (Primariei), cu reluarea in posesie a obiectului concesiunii, nu se poate face decat in urma unei drepte si prealabile despagubiri. De retinut, ca in prezent cel putin 10 proprietari de garaje din zona au obtinut in instanta suspendarea excutarii HCL-ului cu garajele si sunt pe punctul de a obtine si anularea ei in instanta. Sper ca cei carora li s-au daramat garajele, vor fi atat de inspirati sa solicite in instanta ca Primaria sa fie obligata sa reconstruiasca garajele. Va fi distractie maxima.

  5. Da masinile parcate pe iarba si trotuar nu sunt urate? In loc sa fie gazin avem noroi si praf din cauza lor. Alea pe cand le demoleaza?

  6. Treaba cu muraturile e o diversiune de cacat, tipic Robu. Nu muraturile il deranjeaza, ci faptul ca nu a putut culca garajele alea dupa cum ar fi vrut. Daca era un om cu capul pe umeri, prevedea despagubirile in studiu de fezabilitate cum se face in mod normal, expropria pt interesul public si isi termina lucrarea frumos. Da’ el se pisa pe cativa cetateni, si ce daca au autorizatie, drept de proprietate si au tot platit ca prostii taxe pana acum? Le demoleaza garajele ca la aia care le-au facut illegal. Ca el ii tare, si face ce vrea. Ii vine si lui randu’…

  7. garaje de tot rahatul in oras „european”