Noutati :

Putina inviorare pe santierul noii descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Ultimele imagini de pe traseul de 10 km ce trebuie sa fie gata in martie anul viitor. Foto

2 iulie, 2022 - 10:19 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
4

TIMISOARA. Ar trebui sa fie gata in martie anul viitor, iar mobilizarea inca nu e una sustinuta pe traseul soselei de 10 km care sa asigure o noua conexiune cu Autostrada Vestului la Sanandrei.

In ultima luna, antreprenorul s-a miscat ceva mai mult, totusi. Muncitorii s-au apucat de foraje pentru stalpii de sustinere ai viitorului pasaj care sa treaca peste drumul national Timisoara – Arad si au facut o serie de interventii la viitorul nod rutier cu Autostrada Vestului.

In luna iunie, antreprenorul noului drum de legatura dintre autostrada A1-DN 69 – Todini Costruzioni Generali S.p.A. – s-a concentrat pe lucrarile la forajele pentru viitorul pasaj peste drumul de legatura pe DN 69 si la amenajarea viitorului nod rutier cu autostrada A1. Au mai fost executate lucrari la podete, decopertari, stabilizare cu dorosol. Din cele 12 puncte stabilite pentru descarcare arheologica, sapte au fost finalizate„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

In aprilie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu il ameninta pe antreprenor cu rezilierea contractului, iar zilele trecute, Todini Costruzioni s-a trezit pe ‘lista neagra’ a CNAIR cu firmele care au primit certificate negative, in baza noii legi a achizitiilor publice, care sunt aplicate societatilor care nu-si fac treaba asa cum trebuie si care, in viitor, ar putea fi sanctionate cu interzicerea participarii la licitatii pentru lucrari publice.

In acest rastimp, Consiliul Judetean a lansat licitatia pentru gasirea unei firme care sa proiecteze reconfigurarea intersectiei cu Drumul National Timisoara – Arad. Are deja o oferta in evaluare tehnica. Este vorba de IRICONSTRUCT, avand 3 subcontractanti.

Daca va fi declarata castigatoare, firma trebuie sa realizeze Studiul de Fezabilitate, Studiul geotehnic, cel topografic, expertiza tehnica si alte documentatii, inclusiv cadastrale, in vederea obtinerii autorizatiilor, respectiv a exproprierilor necesare amenajarii intersectiei DJ 692 cu DN 69.

Valoarea estimata a contractului este de 106.000 lei fara TVA, adica aproximativ 25.000 de euro cu TVA.

***

Va reamintim, contractul pentru construirea noii descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului 2020. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garantie a lucrarii este de 7 ani.

Traseul drumului de legatura incepe cu 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de aproximativ 10 km.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Durata de executie a contractului, iscalit inca din ianuarie 2021, este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.

Aceasta inseamna ca termenul de finalizare este martie 2023.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La drumuri se fac bani din piatra seaca. Bitum ieftin in dozaj insuficient, straturi turnate cu grosime micsorata fata de proiect, pietris de rau in loc de piatra sparta de cariera de munte. Cine verifica. Inspectorii sefi de la inspectoratul in constructii sunt numiti de politicieni ca sa asigure protectie firmelor de casa.

  2. Inca astept poze cu santierul de la Dumbravita – A1 care trebuia sa fie gata la toamna. Din pacate nici o miscare doar niste carpeli ieftine ,made in romanica”. 3 ani l am injurat pe Dobra ca ne mintea cum respira. Alinee , mai construim ceva ?!

  3. Mda…..și AICI suntem…….,,fruncea,, !!!!!! Pe când în alte părți tac și fac la noi…..,,fruncea,, numai o lălăim și gargară multă!!!!! 10 km de drum le trebuie ani să îl facă!!!!! Politicieni corupți sunt mână în mână cu constructorii!!!!!💩💩💩💩

  4. In poze vedem doar 3 utilaje pe șantier ?!?