Puterea obisnuintei: Primarul Robu, confundat cu primarul Ciuhandu la votarea noii organigrame a Primariei Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce vreme de 16 ani consilierii locali au rostit mereu langa functia de primar numele Gheorghe Ciuhandu, iata ca dupa aproape 6 luni de cand functia a fost preluata de Nicolae Robu inca se mentin micile confuzii.

In timpul discutiilor despre noua organigrama a primarului, Nicolae Robu a fost confundat cu fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, chiar de catre un coleg din alianta.

In timp ce alesii locali din Opozitie se plangeau de faptul ca executivul Primariei vine cu proiecte spre aprobare cu 5 minute inaintea de inceperea sedintelor consiliului local, Radu Toanca, consilier local din partea USL, l-a confundat pe Robu cu Ciuhandu. Aceasta insa dupa ce le-a dat dreptate alesilor din PDL ca proiectele sunt introduse pe ordinea de zi pe ultima suta de metri, iar consilierii n-au vreme sa le consulte.

„Il las pe domnul primar Ciuhandu… Robu sa explice organigrama”, a incercat Toanca sa-i dea cuvantul edilului sef al orasului.

Primarul l-a scuzat imediat pe colegul sau. „Ciuhandu lasa amprente. Faptul ca se vine cu aceste proiecte suplimentare i-a trezit domnului Toanca o conexiune”, a spus Robu.

In ceea ce priveste noua organigrama, edilul a prezentat cum se va munci de acum incolo in Primarie. Mai exact, s-a infiintat o directie noua si au aparut noi compartimente la fiecare specialitate.

Este vorba despre o schimbare radicala a organigramei, care afecteaza cel mai mult Directia de Dezvoltare, Directia de Patrimoniu, Directia de Comunicare, Directia de Urbanism, Serviciul Juridic si Secretariatul General.

„Cam peste tot sunt schimbari, dar acestea nu sunt facute in ideea de a crea functii in plus, ci sunt mutate functiile din locurile unde erau in alte parti. Spre exemplu, in Directia de Dezvoltare erau activitati foarte eclectice. Pe langa proiecte regaseam relatiile internationale si comunicarea care n-aveau ce cautau acolo, un colectiv de 15 arhitecti care se ocupau de reabilitarea cladirilor istorice, ei trebuiau sa fie in Directia de Urbanism, unde nu aveam decat 2 arhitecti. Serviciul Juridic nu este normal sa fie in subordinea secretarului, ci la aceeasi orizontala cu cele mai inalte structuri ale aparatului si in subordinea directa a primarului”, a explicat Nicolae Robu.

Directia de Patrimoniu s-a transformat in doua: a aparut Directia scoli, spitale, baze sportive si institutii culturale si Directia cladiri, terenuri si dotari diverse.

„Aceste 4 categorii au un patrimoniu extraordinar de extins si de important si era necesar sa avem o directie care sa se ocupe numai de patrimoniul respectiv. Avem si Directia cladiri, terenuri si dotari diverse. La Patrimoniu domnul Martin Staia era director interimar si ramane asa pe Directia cladiri, terenuri si dotari diverse, la cea care se refera la scoli, spitale, baze sportive si institutii culturale voi numi un director interimar si voi organiza concurs”, a mai spus primarul.

Cat despre Directia de Comunicare, aici au aparut mai multe compartimente, care sa se ocupe de relatiile cu asociatiile de proprietari, cu institutiile scolare, cu cele culturale, cu mediul de afaceri, cu parlamentarii si altele.

Nici Serviciul de achizitii publice nu mai este inclus la Patrimoniu, ci deserveste acum intreg aparatul primarului.

Noua Organigrama a Primariei Timisoara a primit votul a 23 de consilieri locali. Unul singur s-a abtinut de la vot.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.