Noutati :

Psihologii timisoreni i-au invatat pe tineri ce inseamna manipularea virtuala. VEZI FOTO!

14 februarie, 2013 - 03:49 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Zeci de elevi si studenti din Timisoara au participat la o conferinta de psihologie in care au aflat ce inseamna manipularea prin media, dar si cum sa se protejeze de pericolele ce apar pe calea virtuala.

Conferinta „Programarea mentala la indemana oricui. Absurdul Virtual – Virtualul Absurd“ a avut scopul de a-i apropia pe tineri de psihologie si psihologi. Aceasta este prima dintr-o serie lunga de conferinte de psihologie care vor avea loc la Timisoara

Psihologii timisoreni au descris modalitatea in care deciziile unei persoane sunt puternic influentate de emotiile care ne cuprind in diferite momente.

Doi psihologi clinicieni, Carmen Alina Rosu si Florentina Bodnari, le-au vorbit celor prezenti despre puternica influenta a mediului virtual asupra alegerilor pe care le facem in viata, dar si despre felul in care emotiile ne determina sa facem alegeri deloc potrivite in momente cheie din viata noastra.

Mai multe reclame care au aparut in media de-a lungul timpului au fost analizate de cei doi psihologi impreuna cu publicul prezent, pentru a scoate in evidenta mesajele transmise, dar mai ales informatia pe care o contin aceste reclame.

Trebuie sa facem o distinctie clara intre realitate si perceptia noastra asupra ei. Iar cel mai bun exemplu il reprezinta reclamele care abunda pe toate canalele media. Daca privim o reclama strict pentru informatia pe care o transmite, atunci totul este in regula, daca o privim ca pe soare, ca sa spun asa, atunci avem o problema”, explica psihologul Carmen Alina Rosu.

Tocmai acest tip de problema a fost dezbatut de psihologul Florentina Bodnari. Dependenta de jocuri online, de retelele de socializare ne instraineaza de adevarata viata in societate.

„Impactul a ceea ce vedem se reflecta in interiorul nostru. Trebuie sa stim fara echivoc faptul ca nu se potriveste rolul pe care il avem in viata cu statusul de pe net“, explica Florentina Bodnari.

Evenimentul, organizat de FB & Psihored, un cunoscut cabinet de psihologie din Timisoara, a avut loc in sala de spectacole a Colegiului National de Arta „Ion Vidu“ din Timisoara.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...