Noutati :

PSD face opozitie in Consiliul Local Timisoara. Alesii social democrati nu vor ca sedintele CLT sa fie transmise live la televizor

15 aprilie, 2014 - 04:12 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. S-a decis! Sedintele Consiliului Local Timisoara si actiunile organizate de primarie nu vor fi transmise live la televizor. Consilierii locali social democrati au pus piciorul in prag si au decis ca primaria sa nu arunce aproape 16.000 de euro pe transmisia TV.

opiniatimisoarei.ro anunta, luni, ca Nicolae Robu isi doreste ca toate sedintele si dezbaterile Consiliului Local sa fie difuzate live la TV. Ar fi vrut sa aloce 70.000 de lei din bugetul local pentru asta, adica aproape 16.000 de euro pana la sfarsitul anului.

„Am venit cu aceasta propunere vazand experienta pozitiva cu trasmisia pe radio si n-ar strica o difuzare pe un post de televiziune. Cred ca este o dovada clara de dorinta de transparenta si de sprijinire a mass-mediei locale”, si-a sustinut Nicolae Robu punctul de vedere.

Un consilier PDL a atras atentia ca nu ar avea cine sa asigure obiectivitatea transmisiilor, mai ales in conditiile in care se apropie campania electorala pentru europarlamentare si prezidentiale.

„Stiind ca vine campania, cine ne garanteaza noua ca aceasta televiziune nu va deveni o antena mica regionala, avand in vedere ca va fi finantata de la bugetul local. Cine ne garanteaza obiectivitatea? Costurile ar fi cam de 1.200 de euro pe luna pana la sfarsitul anului”, a atras atentia Simion Mosiu.

„In primul rand, va fi o transmisie in direct, se va vedea ceea ce se intampla aici. Pe de alta parte, suma este mica, nu cred ca poate fi cumparata o televiziune cu suma pe care chiar dumneavoastra ati mentionat-o. Daca s-ar intampla asa, cred c-ar fi plin de televiziuni cumparate pe piata. Ma vad nevoit din nou sa dau exemplul transmisiei radio, proiectul fiind facut de administratia precedenta”, a completat Robu.

Degeaba s-a chinuit primarul sa le explice alesilor ideea lui. Proiectul de hotarare mai avea nevoie de un singur vot sa treaca. 13 consilieri au votat „pentru”, 5 „impotriva”, iar 9 s-au abtinut, din totalul de 27 prezenti. Toti alesii PSD au spus „nu” proiectului, fie ca au votat ca nu sunt de acord, fie ca s-au abtinut de la vot. Cei din PDL au spus „da”, pe cand PP-DD-istii s-au abtinut.

Primarul Nicolae Robu nu se lasa si vrea sa reia proiectul in urmatoarele sedinte ale Consiliului Local.

„Cred ca cetatenii ar fi fost interesati sa poata urmari sedintele de consiliu, dezbaterile, sa vada cum se pozitioneaza fiecare vizavi de problemele orasului. Grupul PSD a fost in totalitate impotriva, n-au spus nicicare nimic inainte, dar cand m-am uitat pe listing am vazut cum au votat. Niciunul nu a votat pentru, unii au fost impotriva si altii s-au abtinut. A fost pentru prima data cand s-a intamplat asta, e dreptul lor. (…) Proiectul va fi reluat, da. Suma este mica, asta a fost un pretext, problema nu a fost de natura financiara. Dar, in orice caz, eu nu-i critic pentru asta, numai ca este corect sa se stie. PSD a fost impotriva transmiterii sedintelor de consiliu local”, a declarat primarul Nicolae Robu, dupa plen.

Iata cum au votat!

NU: Romanita Jumanca, Pavel Nistor, Ramona Olteanu, Andrei Petrisor, Alfred Simonis.

DA: Ovidiu Ciuhandu, Dan Diaconu, Radu Dimeca, Grigore Grigoroiu, Ciprian Jichici, Simion Mosiu, Adrian Orza, Vasile Ruset, Constantin Sandu, Maria Saracan, Adelina Tarziu, Vasile Vesa, Elena Wolf.

ABTINERI: Florin Birsasteanu, Dorel Boglut, Flavius Boncea, Petrica Folica, Bogdan Herzog, Traian Stoia, Florian Stoian, Lucian Taropa si Radu Toanca.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bravo, Romanita, buna decizie, sunt mandra de tine ! Fii tu insati !