Provocare pentru Alfred Simonis. Fratele primar cere Consiliului Judetean sa faca reparatii pe drumul ce leaga Mosnita Noua de Timisoara. Foto

TIMISOARA. Gerald Simonis si-a preluat mandatul de primar la Mosnita Noua si a inceput munca… pe teren.

CITESTE SI: ‘Marea peticeala’ de pe proaspat modernizatul bulevard Calea Bogdanestilor din Timisoara. Cum arata ‘șotronul’ de 30 de milioane de euro. Foto

Edilul si echipa sa au inspectat drumul judetean ce leaga comuna de Timisoara si au gasit mai multe probleme. Gerald Simonis anunta ca solicita administratorului soselei, aflata inca in garantie, sa demareze urgent lucrari de reparatii.

Va fi transmisa o adresa catre Consiliul Judetean Timis, in calitate de administrator al 𝐃𝐉 𝟓𝟗𝟐, conform garantiei de buna executie, solicitand remedierea urgenta a tuturor deficientelor si lipsurilor constatate:
◼️ remedierea si completarea indicatoarelor de presemnalizare si semnalizare rutiera pe tot tronsonul de drum inclusiv intersectiile cu strazile administrate de UAT Mosnita Noua.
◼️ ⁠remedierea covorului asfaltic aferent pistei de biciclete, trotuare si drum de circulatie.
◼️ ⁠remedierea pavajului si amenajarea sensurilor giratorii.
◼️ ⁠decolmatare rigole si mentinere periodica.
◼️ ⁠remediere borduri piste de biciclete.
◼️ aducerea acostamentului la nivelul drumului.
◼️ ⁠curatarea periodica a partii carosabile, a pistei de biciclete si a trotuarelor.
◼️ ⁠reamplasarea parapetilor rutieri.
◼️ ⁠refacerea marcajelor rutiere pe pista de biciclete si trotuare„, transmit reprezentantii primariei Mosnita Noua.

Primaria a mai trimis o alta adresa si catre Aquatim. Compania va trebui sa faca lucrari la sistemul de canalizare, precum aducerea capacelor de canalizare la cota optima, astfel incat sa nu puna in pericol siguranta pietonilor si biciclistilor.

Va reamintim, investitia in extinderea drumului Timisoara – Mosnita, pe 4,1 km, a fost realizata de Consiliului Judetean Timis si s-a ridicat la 31 milioane lei, cu tot cu TVA. Fondurile necesare au fost asigurate din bugetul CJT, cat si prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Largirea propriu-zisa a drumului la 4 benzi s-a incheiat in toamna lui 2021, dupa o intarziere de cateva luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Să vină fratele mai mic să întrețină infrastructura că fratele mai mare nu e în stare de așa ceva deși locuitorii din UAT-ul pe care îl administrează o folosesc. E simplu să ceri să facă altcineva cu banii altora iar tu să folosești gratis.

    • Oare notiunea de „drum judetean” iti spune tie ceva, Daniele? Ai tu idee cine si de ce raspunde, in functie de institutie? Cand n-ai habar, stai, baiatule, in banca ta si nu te mai baga precum chilotii in cur in discutii de oameni mari. Foarte bine ca cere reparatiile pe garantie si sa faca bine fratele de la judet sa dea curs cererii, ca intr-adevar e nevoie de interventii

      • Unde am scris eu să nu se facă reparațiile la lucrările care sunt în garanție? Am scris de întreținere, nu de lucrări, adică să desfunde rigolele și să se ocupe de vegetație. Tu ori ești un PSD-ist sluga lui Simonis ori ești analfabet funcțional.

        • U va bateți capul ca Simonis, seful de la judet, nu are timp de astea. Are treaba sa explice pe ce bani a fost la Nisa-Monaco. Culmea ca acum s-a descoperit ca a mai făcut un drum la Nisa, tot pe banii hoților de la Nordis. De data asta reiese ca si-a dus și soția. Si voi credeți ca năravul asta, care se zice corupție, a dispărut de la psd? Asa cum a dispărut în rândul unor medici cărora le-a crescut salariile. Pana și un medic de familie, bun, are peste 12000 lei/ luna net. Astia sunt singurii care nu mai au pretenții la …cadouri.

      • Aloooo gara…Largirea propriu-zisa a drumului la 4 benzi s-a incheiat in toamna lui 2021, Drumul ăla e ok…aveți probleme.mult mai mari acolo pe sate. Acel drum e singurul ce e sinonim cu civilizația și vreți să-l rezolve și pe ăla…are 3 ani. Primarul lui peste…crede că poate fi făcut pe garanție…pt ce un petec de asfalt pe o pista d ebicilete pe care oricum nu o folosiți. Veniți toți în Timișoara cu hârburile se ne poluați orașul…rămâneți pe sate

  2. inteleg sa repare asfaltul, dar sa curete rigolele de frunze, sa tunda iarba? sa mature langa axul drumului unde e pamant de 5 cm si cresc deja buruieni ? nu e treaba Primariei ? Sau e in sarcina CJT find Drum Judetean chiar daca e in interiorul localitatii ?

  3. Mie mi se pare ca Bila va face treaba la primarie

  4. Pe marginea drumului respectiv s-au plantat si niste copaci (cateva sute) din care nu s-a prins NICIUNUL. Cine a platit pentru acei copaci si cine va raspunde pentru faptul ca TOTI s-au uscat si banii, practic, au fost aruncati in vant?

  5. Bravo, in sfarsit un primar care face treaba. Se vede deja ca baieti sau pus pe treaba la Mosnita si lucreaza pe toate fronturile la drumuri , alei , curetenie etc

  6. Ptr o plimbare cu avion privat la Monaco făcea sluj in fata panaramei de Vicol, cînd a vrut postul de șef de chimie juridica.
    Mirosea de atunci a țepara devreme ce era avocata INFRACTORILOR sivenea cu Rolls Royce la parlament …mai rău că Becali
    Toți liderii in PSD , niste PARVENIȚI ahtiati dupa lux

    • Este un infractor din Sandra, demis din functie „pentru integritate” care acum este mare consilier judetean, luat sub aripa d-lui Simonis pentru ca a „tulito” la psd.
      Sa nu uitati ca timp de peste 10 ano a „sifonat” bugetul comunei Sandra, acum a lasat pe fii-su sa duca proiectele (sifonarea bugetului) mai departe.

  7. Dar sensurile giratorii înălțate ca pentru un drum județean din afara localităților nu faceți nimic cu ele domnule Primar? Cred că s-ar schimba fața drumului dacă acestea ar fi coborâte la nivelul asfaltului și ai putea vedea peste ele, mai ales că după ele sunt treceri de pietoni. Și binențeles că dacă ar fi coborâte, ar putea fi și amenajate mult mai estetic și funcțional. Cred că asta este „elefantul” din încăpere pentru acest DJ și nu ar costa o avere această operațiune.

  8. Toată familia a acaparat zona, vă dați seama unde sa ajuns.