Noutati :

Protocol de colaborare intre CCIAT si Camera de Comert din Vojvodina semnat la Timisoara

20 aprilie, 2017 - 02:21 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert Industrie si Agricultura Timis a primit joi vizita unei delegatii din provincia sarba Vojvodina, cu care a si semnat un valoros parteneriat de colaborare.

Delegatia sarba a fost condusa de Boško Vučurević, presedintele Camerei de Comert din Vojvodina. Oficialul sarb spera ca in viitor firme din Timis sa mearga sa investeasca si in zona pe care o reprezinta, asa cum si agenti economici din Serbia vor fi indemnati sa investeasca in judetul Timis.

Aceasta intalnire este foarte imporanta pentru noi. Prin incheierea acestui acord de colaborare, dorim o colaborare indelungata intre Vojvodina si Camera de Comert din Timis. Este de interes ca aceste doua regiuni sa fie in stransa legatura, deoarece sunt in expansiune si dezvoltare si prezinta mari oportunitati, iar in economie este recunoscut sloganul ”Este in expansiune regiunea, este in expansiune tara”. Se vor cuprinde toate domeniile in care exista oportunitati de colaborare, de asemenea deschidem oportunitatile pentru firmele romanesti si sarbesti, dar si posibilitatea ca si capitalul sarb sa fie investit in Romania, cat si capitalul romanesc sa fie investit in Serbia. Este foarte importanta colaborarea regionala, deoarece Romania se afla in UE si experienta in ceea ce priveste fondurile europene este de folos pentru noi, dar si sa colaboram in proiectele care se afla in derulare. Eu ca presedinte vreau sa va spun ca nu o sa fie o simpla formalitate acest protocol, o sa se dezvolte si intr-un plan de actiuni pe viitor”, spune Boško Vučurević, presedintele Camerei de Comert Vojvodina.

Deocamdata, nu exista si o agenda de evenimente la care sa fie prezenti agenti economici din Vojvodina, insa directorul CCIAT, Florica Chirita, a dat asigurari ca in curand acestea vor aparea pe agenda de lucru. De asemenea, Florica Chirita a mai punctat ca relatia cu Camera de Comert din Vojvodina va fi una la fel de buna ca si cu celelalte camere din Serbia, cu care CCIAT are parteneriate.

Este o implinire a noastra vis a vis de relatiile cu Serbia, spun asta pentru ca relatiile noastre cu camerele de comert din Serbia fiind foarte, foarte bune, prezenta dumneavoastra astazi incheie cercul, o sa lucram, o sa fim in relatii bune si cu Camera de Comert din Novi Sad, dar si celelalte camere. De foarte multi ani avem relatii foarte bune cu Serbia, in anii trecuti am derulat 20 de proiecte in valoare de 20 de milioane de euro cu Serbia, unul dintre ele este Made in Banat, in care produse din Romania si Serbia au avut aceasta marca si care au avut un succes foarte mare pe piata. Va asigur ca intalnirea de astazi nu este doar o formalitate, o strangere de mana si o fotografie, o semnare a unui acord, ci vom pleca de aici cu o agenda de lucru, un program, care o sa ne permita ca in decursul acestui an si anul viitor sa avem proiecte impreuna”, spune Florica Chirita, directorul CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...