Noutati :

Promisiuni desarte? Nicolae Robu a spus ca scapa Timisoara de WC-urile ecologice. Ce-a facut pana la urma?

8 iulie, 2015 - 11:05 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. A anuntat ca Timisoara va avea parte de toalete „ultracivilizate”, asa cum sunt cele din Parcul Cismigiu din Bucuresti. Vorbim despre primarul Nicolae Robu, care a spus, inca de anul trecut, ca scapa Timisoara de WC-urile ecologice. Tot ce a apucat sa faca a fost sa modernizeze actualele toalete publice si sa scada numarul celor ecologice amplasate prin oras. Nimic nou despre cele „ultracivilizate”.

In toamna anului trecut, va dezvaluiam ca Primaria Timisoara a platit aproape 1 milion de euro pentru amplasarea si intretinerea a 114 toalete ecologice in oras, vreme de doi ani. Contractul fusese incheiat in anul 2012 cu firma Domus Company. In conformitate cu contractul incheiat, Primaria platea 41,09 lei/zi fara TVA pentru o cabina + chiria de 8,42 lei/zi fara TVA pe o cabina.

Intre timp, autoritatile locale au reusit sa scada numarul WC-urilor ecologice de prin oras, de la maximum 114 la maximum 85. S-a platit asadar si mult mai putin pentru intretinerea lor, urmand ca fixe sa fie puse 25, iar restul, pana la 85, sa se amplaseze doar la festivaluri. Iata ca nu am scapat de ele.

„Noi urmarim sa traversam o perioada tranzitorie, de la situatia in care am fost cu aproximativ 250 de astfel de toalete in oras, la o situatie in care sa nu mai avem asa ceva. Am redus foarte mult. Dar, in paralel, noi va trebui sa incepem o campanie de toalete civilizate. Daca ne uitam ce este in spatele Bancii Nationale ne rusinam. Cred ca trebuie sa construim toalete foarte civilizate si sigur ca daca chiar vom face si achizitii de toalete de-a gata, in anumite puncte nu exclud si o astfel de abordare, atunci trebuie sa luam din acelea ultracivilizate, ultrascumpe, care au aparut si in Cismigiu, in Bucuresti. Vom vedea daca putem sa achizitionam, dar solutia este sa construim si sa terminam odata situatia existenta la ora actuala. Colaboram cu cine o sa castige licitatia pentru o perioada de un an, ca in anul acesta noi sa reusim sa construim”, spunea Robu in toamna anului trecut.

toalete ecologice centru timisoara piata operei wc (4)

De data aceasta, reprezentantii Primariei Timioara au semnat un acord-cadru privind prestarea serviciilor privind inchirierea si intretinerea toaletelor ecologice mobile pe raza Timisoarei. Numarul WC-urilor ecologice a scazut si acum: a ramas de la minimum 25 de bucati, la maximum 55 de bucati. Pentru serviciile de intretinere, acordul cadru este estimat la aproximativ 874.000 de lei, fara TVA, adica aproape 242.000 de euro, cu tot cu TVA.

Contractul a fost atribuit singurei oferte primite la licitatie, exact aceleiasi firme care se ocupa de acest serviciu si pana acum – Domus Company, societate care functioneaza intr-o mansarda pe strada Augustin Pacha din Timisoara. Aceasta va intretine vreme de 2 ani toalete ecologice din oras.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 242.000 euro pe an impartit la 55 bucati toalete= 4.400 euro/ an, deci 366.66 euro/ luna de toaleta. Cu banii astia inchiriez o 55 garsoniere cu 150 euro scriu pe ele wc public si isi fac oamenii nevoile. Mai raman si bani pentru paznicii garsonierelor, hartie igienica in trei straturi, servetele de mana. Cred ca doar am impresia ca este o noua teapa din ciclul aparatelor de purificat aerul, palmierilor, agentilor paznici de la Michelangelo, …

    • Lasa ca ne vom scapa de ele. Totul se plateste in viata asta,pana si cand nu vom mai fi,platim cativa ani 😀

  2. In piata operei exista un WC public inchi de cativa ani buni; dece nu se paoate redeschide?
    Idem in Balcescu, idem in Unirii, idem in Piata Traian, in Iosefin. Unele sunt probabil abandonate spre a mai putea fi redeschise.

  3. http://www.ibra.ro/20-toalete-ecologice-sebach#- pretul de vanzare a unei toalete sebach, asa cum vad ca scrie pe cele din poza de mai sus este de 666.66 euro (3.000 lei). Ceva imi scapa mie?

  4. Sunt pentru restaurarea vechilor toalete publice, care odata erau mai curate decat cele din restaurante, mall, hypermarket, sa nu vorbesc de cele „ecologice”!