Noutati :

Proiecte de milioane de euro cu bani de la Uniunea Europeana, in Timis si in judetele invecinate

2 august, 2011 - 02:57 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Deponeul ecologic de la Ghizela si modernizarea retelelor de apa si canal din Timisoara sunt doar cateva proiecte depuse si castigate si pentru care vor fi alocati bani europeni.

Un caz atipic e cel al deponeului ecologic.

Responsabilii de la Organismul Intermediar POS Mediu din Timisoara au prezentat stadiul proiectelor pe acest program din judetele Timis, Arad si Hunedoara. Astfel, sunt in lucru nu mai putin de 223 de astfel de proiecte in valoare totala de peste 5,7 miliarde de euro. Pe langa acestea mai sunt 131 de proiecte in curs de aprobare cu o valoare de aproximativ 1,1 miliarde de euro.

Este foarte important sa atragem atentia asupra programelor de mediu. In Timis, proiectele pentru infrastructura mare conteaza in economia micilor proiecte. Vorbim aici de sume mari de bani cu pregatire si rambursare mare de 2-3 ani. Avem proiecte de reabilitare si modernizare a retelelor de apa si canal, construire de statii de epurare, sisteme de management a deseurilor si proiecte de protectie a biodiversitatii. Cel mai mare proiect este in judetul Arad de modernizare a retelelor de apa si canal in valoare de 120 milioane de euro. De asemenea, avem un alt proiect similar in Timis in valoare de 118 milioane de euro„, a declarat Mircea Leschian, director OI POS Mediu Timisoara.

Cu toate acestea, cel mai important proiect pentru judetul Timis este cel al deponeului ecologic de la Ghizela.

Este un caz atipic pentru ca CJT a asigurat finantarea din resurse proprii, iar acum urmeaza sa vina si banii europeni. In acest moment, toata documentatia este la semnat, la Bruxelles, iar intr-o saptamana speram sa se termine aceasta operatiune. Pasul urmator este ca in baza unei cereri sa fie alocati 30% din bani care reprezinta prefinantarea. Preconizam ca in luna noiembrie a acestui an sa vina banii efectivi pentru aceast proiect, cei 12 milioane de euro„, a mai declarat Leschian.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...