Noutati :

Un programator de la Continental Automotive cere anchetarea penala a intregii echipe manageriale a fabricii!

15 octombrie, 2011 - 08:32 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: ANCHETE
18

Concernul german “Continental” se afla in centrul unui nou scandal in Romania, dupa ce unul dintre angajatii SC “Continental Automotive Romania” SRL, cu sediul in Timisoara, fosta “Siemens VDO Automotive Romania” SRL, a decis sa formuleze o plangere penala impotriva conducerii companiei, pe care o acuza in bloc de nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti definitive ce prevedea plata retroactiva a salariilor in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei.

In plangerea penala depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, inregistrata sub nr. 4047/P/2010, Nicolae Bogdan Suditu, avand functia de programator, cere tragerea la raspundere penala a managerului general Christian von Albrichsfeld, a managerului de fabrica Peter Gruen, a managerului financiar Aurel Stanciu si a managerului de resurse umane Anica Stoica pentru desfacerea abuziva a contractului de munca si refuzul de a fi reangajat pe acelasi post dupa ce si-a castigat acest drept in fata instantelor de judecata.

Conturile SC Continental Automotive, poprite de executorul judecatoresc

In plangerea depusa la Parchet, reclamantul a relatat modul in care s-au comportat managerii germani dupa ce instantele de judecata au hotarat reangajarea sa si plata retroactiva a salariilor, refuzul conducatorilor de la fosta Siemens VDO Automotive Romania fiind argumentat prin “legislatia germana” care ar guverna relatiile de munca in interiorul acestor societati comerciale cu capital strain.

“Sunt angajat al societatii comerciale Continental Automotive Romania SRL din 12.01.2004, avand functia de programator. In 18.04.2008 mi-a fost desfacut disciplinar contractul de munca. Am contestat in instanta aceasta hotarare de concediere. In 13.11.2009, Curtea de Apel Timisoara a hotarat repunerea partilor in situatia anterioara emiterii actului de concediere si a obligat unitatea angajatoare la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat ca si salariat. Conducerea  SC Continental Automotive Romania SRL m-a invitat sa ma prezint la servici in data de 08.02.2010, pe Calea Martirilor 1989, nr. 1 Timisoara, cerinta careia m-am conformat. Ulterior, conducerea fabricii a impiedicat punerea in aplicare a deciziei definitive si irevocabile prin nepunerea la dispozitia expertului contabil a documentelor necesare stabilirii drepturilor salariale indexate, majorate si reactualizate”, precizeaza Nicolae Suditu in plangerea penala.

Mai mult, fostul angajat al Continental acuza echipa manageriala ca i-a conditionat reintegrarea in fostul loc de munca de executarea unui control psihologic. “Mentionez conditionarea reintegrarii de executarea unui control psihologic de catre subsemnatul, control psihologic nesolicitat nici unui alt angajat care ocupa functia pe care o ocup eu, de programator. La observatia mea privind faptul ca aceasta solicitare reprezinta o discriminare evidenta fata de ceilalti colegi, conducerea Continental Automotive Romania a renuntat la solicitarea efectuarii unui control psihologic”, mai spune reclamantul, indicand faptul ca, desi instanta de judecata a stabilit reangajarea pe vechiul loc de munca, i s-a interzis in mod constant accesul in unitatea de productie situata pe strada Siemens nr. 1.

In datele de 10.02.2010, 16.02.2010, 18.03.2010 mi s-a interzis accesul la locul de munca, iar ulterior am fost acceptat la punctul de lucru din Calea Martirilor 1989, nr.1, acces limitat doar la sala de sedinte, sala de mese si toaleta”. In conditiile in care Continental Automotive Romania SRL a refuzat si plata retroactiva a salariilor in cazul angajatului concediat abuziv, in data de 16.03.2010 executorul judecatoresc Cristian Craciun a trimis adrese catre 31 de banci, carora le-a solicitat poprierea conturilor bancare ale Continental Automotive pana la plata sumelor restante in contul lui Nicolae Suditu. Lucru care s-a si intamplat…

Salarii compensatorii pentru a renunta la acuzatia de „boala profesionala“

Dupa toate aceste sicane profesionale, Nicolae Suditu a cedat nervos si si-a inaintat demisia din functia de programator, gest care l-a socat de-a binelea pe avocatul sau, Adrian Garboveanu. „I-am castigat toate procesele cu angajatorul german, a fost reintegrat la vechiul loc de munca, este adevarat, cu mare greutate, si urma sa negociem plata unor salarii compensatorii pentru a nu deschide un proces prin care sa dovedim ca clientul meu, in perioada cat a lucrat in acea fabrica, a contactat o boala profesionala. Desi, initial, Nicolae Suditu a pretins ca despagubire suma de un milion de euro, absolut nerealista in aceasta situatie, am avut cateva runde de negocieri cu conducerea fabricii si am ajuns, de comun acord, la decizia de a fi despagubiti cu cuantumul a 30 de salarii nete. Spre surprinderea mea, imediat dupa ce i-am comunicat ca, in urma negocierilor, am obtinut plata a 30 de salarii compensatorii, Suditu si-a dat demisia si a plecat de buna voie din fabrica”, spune Adrian Garboveanu, cu precizarea ca de atunci nu l-a mai vazut pe clientul sau.

Astept sa vad ce solutie vor da procurorii la plangerea mea penala. Nu este posibil sa vina nemtii sa-si faca legi proprii in Romania, batandu-si joc de angajati”, ne-a precizat Nicolae Suditu. In tentativa de a afla si opinia conducerii SC Continental Automotive Romania SRL despre acest scandal am incercat sa o contactam pe Virginia Radoslav, asistent manager si purtator de cuvant al institutiei. In conditiile in care domnia sa nu a raspuns repetatelor apeluri telefonice, ne-am deplasat la unitatea Continetal din Calea Martirilor, unde am fost instiintati pe un ton inchizitorial ca tanara specialista in PR este in concediu. “V-ati programat o intalnire? V-a chemat domnisoara Radoslav? Este in concediu, cred. Reveniti cu un telefon saptamana asta sau saptamana viitoare pentru a primi informatiile de care aveti nevoie”, ne-a recomandat tanara care pazea intrarea fabricii, dupa ce ne-a solicitat un numar de telefon unde, eventual, sa fim contactati de conducerea societatii.

Protocoalele germane interzic, pesemne, dezvaluirea de informatii despre actualii si fostii angajati, motiv pentru care inca asteptam punctul de vedere al SC Continental Automotive Romania SRL despre acest subiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 18comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. traiasca dufunctul cod al muncii socilist, nu poti da afara nebunu’ pt ca te da in judecata… ALO, iu-huuuu, nu poti obliga angajatorul sa te placa, nu ii place de tine, pleci la alta fabrica…

 2. Si eu lucrez la Conti….si pot spune ca Suditu e dus cu pluta.
  Intrebati-l pe Suditu de ce l-au dat afara. Incingea reteaua cu youtube-ul lui. Freca menta non-stop.

 3. Oricine a lucrat sau lucreaza la Conti stie ca cretinopatu ala e un zevzec dement. Pacat ca judecatorii romani sint la fel de imbecili ca si el

 4. a ajuns psihopat din cauza conditiilor de munca din fabrica! stiti foarte bine asta, pentru ca sunt mai multe cazuri pe care nemtii le acopera! mai bine ati cere o protectie mai buna in fata radiatiilor de tot felul, dragii mei sclavi ai nemtilor. o sa ajungeti ca Suditu daca nu trageti la timp un semnal de alarma

  • esti extraordinar de prost!

   • O fi el prost dar are dreptate.. suntem toti sclavii nemtilor.. si tu esti angajat la Conti, asa ca ciocu mic..

 5. Pt. Zmeu,

  Ce radiatii mai indoctrinatule ? Nu ai citit titlul ? E vorba de un programator care sta la birou pe Martirilor . Singura radiatie o fi Raza Violate care l-a lovit pe Geoana ! Si pe tine !

 6. Rectific:
  Raza Violeta.

  Zmeule…sclavii nemtilor iau 1000 euro salar. Lucreaza tu la romani !

 7. PT Zmeu:Sclav,a?tzarane,prima de productzie care o luam la Conti e cat salaru tau…asa ca lucra tu la Romani caine.

  • Hai ba Dane si Violeta sunt firme de romani unde 1000 de euro e entry level. Da tre sa fi pregatit, si sa nu dai din coada la orice neamt.

 8. Dane, banii nu trebuie sa-ti sufoce onoarea si demnitatea de roman! Spun asta fara sa fiu un simparizant al Romaniei Mari

 9. Si daca tot cumparam elicoptere , eu zic toamna sa le intoarcem cu elicea in jos sa treiere si sa coseasca!!!
  ( media salariilor nu e chiar 1000 de euro dar e buna , asa ca : Deutschland uber alles !!! , asa si daca sunt olteni pe receptie )

 10. PLECATI ACASA !!!!!!!!

 11. Va spun eu cum sta treaba, adevarul e undeva la mijloc :)) … ca intotdeauna …

 12. Stie careva cam cat luat Suditu asta pe luna?
  E posibil sa reusesc si eu intr-o pozitie de programator dar nu mi s-a comunicat nicio suma inca.
  Ma cam sperie acum o posibila boala la locul de munca. E adevarat? Ce conditii nocive ar fi putut sa aibe el stand lenes la pc..?

 13. Siemens. Lol.
  Totzi retardatii.

 14. penibil articol…oricum nu executorul dispune, ci instant…asta e un document pt presa naiva :))

  Suditu asta era un idiot care era angajat la cercetare si cerea acces la productie ( o alta Marie)- ca un medic de la cardio care se crede ginecolog de succes. Sunt sigur ca acum e un idiot de cariera

 15. Chiar unde sint drepturile muncitorilor????Sa va relatez un caz…de aceasta data il vizez pe domnul portghez…ma intreb oare stie de comportamentul celo care sint pusi la sefie acolo?Dupa ce tragi 3luni de zile si weekendurile cite 12ore te trezesti ca vine un destept de CHIF ca Domnul Adrian Balan si un administrator ca Domnu Crisan si iti baga pe git o singura piesa(care defapt nu i sigur ca i a ta)si iti ia acel nenorocit de bonus pentru care te ai strufocat 3luni sa depasesti targhetul…si unde mai pui ca te si hamaleste pe 2 masini pe motiv ca tu esti tinar si ei nu au oameni…Chiar asa sint luati adolescenti in zi de azi?