Noutati :

Program de sarbatori la institutiile din Timisoara! Atentie, multe casierii se inchid de Craciun!

21 decembrie, 2011 - 10:23 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. De sarbatorile de iarna, mai multe institutii publice din Timisoara isi inchid usile pentru public. La fel se intampla si cu casieriile din oras. Timisorenii sunt sfatuiti sa se grabeasca sa isi plateasca facturile fie inainte de Craciun, fie sa astepte sa treaca Anul Nou.

Pana la sarbatori, functionarii publici din Primaria Timisoara desfasoara activitati specifice finalului de an, conform programului de lucru zilnic. Din 19 decembrie insa, programul cu publicul a fost suspendat si va fi reluat abia in 9 ianuarie 2012, la nivelul intregii institutii. Cu toate astea, exista si exceptii.

Directia de Evidenta a Persoanelor isi suspenda programul doar in perioada 27 decembrie – 30 decembrie, asa ca inregistrarea nou-nascutilor, precum si a deceselor, se va face dupa programul existent.

Serviciul de Achizitii Publice din cadrul Directiei de Patrimoniu va prelua documentatii specifice termenelor si procedurilor de achizitii publice in toate zilele lucratoare.

Angajatii care se ocupa de Compartimentul de Pompe Funebre, la casieria din Bulevardul 3 August 1919 nr. 17, vor avea si ei liber de sarbatori. Ii veti gasi insa la lucru in perioadele: 19 – 23 decembrie, 27 – 30 decembrie 2011 si 3 – 6 ianuarie 2012, intre orele 9:00-12:00.

La Institutia Arhitectului Sef din primarie, Serviciul Banca de Date Urbane si Cadastru va functiona inclusiv pana in 22 decembrie, vreme pana la care se vor elibera adeverinte pentru atribuiri sau pentru schimbari de denumiri de strazi si numere postale, eliberari de planuri de situatie, incadrare in zona, extrase din PUZ, PUD si PUG.

Cei care sunt abonati la Cantina de Ajutor Social din Timisoara isi vor putea ridica pachetele de Craciun in ziua de 22 decembrie, intre orele 12:00-14:00. In plus, in 23 decembrie vor putea lua hrana specifica Craciunului, dar si hrana rece pentru zilele de 24 – 26 decembrie. In 27 va fi o zi obisnuita de lucru, iar in 30 decembrie, intre orele 12:00-14:00, se va distribui hrana calda pentru ultimele 2 zile din an, dar si masa rece pentru primele 2 zile din an. Programul normal se va relua in 3 ianuarie.

Turistii care vor veni in Timisoara vor putea cere informatii de la Infocentrul Turistic de pe strada Alba Iulia, care va functiona de luni pana vineri intre orele 9:00-18:00, iar in zilele de 24 decembrie si 31 decembrie, intre orele 10:00-15:00.

La fel va fi si la Biroul de Consiliere Cetateni si Registratura. In plus, angajatii Biroului Evidenta Contribuabili si Incasari Bugetare vor incasa doar obligatiile constand in amenzi, incasarea impozitelor si taxelor urmand sa fie reluate incepand cu 9 ianuarie 2012.

Pentru informatii, sugestii si reclamatii, timisorenii pot apela Serviciul Call Center al primariei, la numarul de telefon 0256-969, care va functiona pana in 23 decembrie si isi va relua activitatea din 3 ianuarie, intre orele 8:00 – 22:00, de luni pana vineri.

Daca vreti sa circulati cu mijloacele de transport in comun, ar trebui sa va cumparati bilete din timp, de vineri, 23 decembrie. La ora 21:00 se vor inchide chioscurile de bilete si se vor deschide abia marti, in a treia zi de Craciun. Tramvaiele si autobuzele RATT vor circula in regim de weekend.

La Prefectura Timis, la Biroul Apostila nu se lucreaza in 23 decembrie si nici in 30 decembrie. Angajatii prefecturii au liber luni, in 26, iar in rest programul este normal.

La Colterm, casieriile si programul cu publicul vor functiona normal, liber fiind doar in zilele de luni, atat dupa Craciun, cat si dupa Revelion. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, vor fi asigurate serviciile de dispecerat, care functioneaza non-stop.

Si la Tribunalul Timis programul cu publicul va fi redus in perioada sarbatorilor de iarna. Din 19 decembrie si pana in 6 ianuarie, programul instantelor va fi diferit. Astfel, la Registratura si la Arhiva se accepta cereri de luni pana vineri, intre orele 9:00-11:00. Biroul de aplicare a apostilei de la Haga este deschis marti si joi, intre orele 9:00-11:00, pentru preluare cereri, si marti si joi la ora 11:45, pentru eliberarea actelor apostilate. De asemenea, Biroul de informare si relatii publice lucreaza de luni pana vineri, intre orele 9:00-12:00.

Si la RETIM se modifica programul de lucru! In perioada sarbatorilor, casieria societatii este inchisa in zilele de sambata, 24 decembrie, luni, 26 decembrie si luni, 2 ianuarie. In toate celelalte zile programul incasarilor este normal, inclusiv sambata, 31 decembrie, intre orele 8:00-12:00. In plus, colectarea deseurilor de la toti clientii se face inclusive in comunele periurbane, conform graficelor normale de colectare. Salubrizarea stradala se va efectua in 24 si 26 decembrie, respectiv 31 decembrie si 2 ianuarie, conform graficelor aferente unei zile de sambata, iar in 25 decembrie conform unei zile de duminica. In noaptea de Revelion, angajatii RETIM vor incepe curatenia in Piata Operei, Unirii si in zona adiacenta la ora 2:00. In rest, curatenia de strada se va efectua ca intr-o zi de duminica, in prima zi din an.

Casieriile Aquatim vor avea program normal, mai putin luni, 26 ianuarie, si luni, 2 ianuarie, cand angajatii societatii au liber. In zilele de 23 si 30 decembrie, programul de lucru al casieriilor va fi de la 8:00 la 14:00, iar Birourile Tehnic, Relatii Clienti si Contracte vor functiona intre orele 8:00-15:30. Dispeceratul va functiona normal, 24 de ore pe zi, pe toata perioada sarbatorilor. Timisorenii si timisenii pot suna la numarul 0256.201.362 pentru orice probleme legate de sistemele publice de apa si canalizare. Echipele de interventie vor fi disponibile.

Centrele de Relatii cu clientii de la E.ON Gaz vor functiona si ele normal, mai putin in zilele libere de la stat: 26 decembrie si 2 ianuarie. Asa se intampla si la ENEL, dar si la alte societatii.

La Consiliul Judetean Timis, din 23 pana in 30 decembrie, e inchisa Registratura, iar din 19 decembrie pana in data de 3 ianuarie 2012, nu se vor mai preiau documentatii pentru Urbanism.

In perioada sarbatorilor de iarna, magazinele Romtelecom vor avea un program de lucru cu publicul diferit de zilele obisnuite. Astfel, in zilele de 25, 26 decembrie, precum si 1 si 2 ianuarie, toate magazinele Romtelecom vor fi inchise. Unitatile deschise in centrele comerciale vor avea programul galeriei. In restul perioadei, toate magazinele vor functiona dupa program normal.

Oficiile postale din Timisoara si din Timis vor fi deschise in programul normal al zilei de sambata, in 24 si 31 decembrie, pentru ca in 26 decembrie 2011 si 2 ianuarie 2012 sa fie inchise.

Timisorenii care vor avea nevoie de ajutor medical, de ajutorul Politiei sau Pompierilor, sunt indemnati sa sune la numarul unic de urgenta 112.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si in centru la finante?