Profesorii din Timis nu se inghesuie sa ii supravegheze pe elevii care vor sustine probele scrise la Bacalaureat

TIMISOARA. Listele cu profesorii supraveghetori la examenul de Bacalaureat sunt inca deschise, doritorii se pot inscrie pana la sfarsitul acestei saptamani. Reprezentantii Inspectoratului Scolar spun ca deocamdata au un deficit.

Inspectorul scolar general-adjunct al judetului Timis, Aura Danielescu a declarat ca profesorii care doresc sa supravegheze desfasurarea probelor scrise la examenul de bacalaureat se pot inscrie, pe liste, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Timis ori la directiunile scolilor.

Listele nu sunt definitivate, inca asteptam profesori sa se inscrie. La sfarsitul saptamanii trecute, vineri, aveam inca un deficit, dar mai au timp sa se inscrie in cursul acestei saptamani„, a declarat Aura Danielescu.

Surse din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Timis sustin ca profesorii nu se inghesuie sa supravegheze elevii care vor sustine bacalaureatul deoarece acestia sunt prost platiti, iar responsabilitatile sunt mari. In plus, dascalii sufla si in iaurt, dupa incidentul de anul trecut de la Lovrin unde la Grupul Scolar „Romulus Paraschivoiu” un numar de 98 de lucrari la limba si literatura romana au fost identice.In urma incidentului, 25 de cadre didactice s-au ales cu salariile taiate cu 10% pe sase luni.

Prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat 2013 este la limba romana si se va desfasura in data de 1 iulie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...