Profesorii aduc inapoi la clasa cele mai bune aplicatii din scoala online

Kinderpedia, platforma edtech fondată în România, le-a oferit profesorilor sprijinul și inspirația necesare pentru a traversa o perioadă plină de incertitudine și de provocări

Kinderpedia este o aplicație de comunicare și management pentru educație, construită în România. Reunește pe aceeași platformă funcționalități ce răspund tuturor nevoilor de conectare și comunicare ale profesorilor și elevilor, dar și instrumente valoroase de planificare și raportare ce simplifică activitatea directorilor și a personalului administrativ.

Transformările pe care societatea le-a parcurs în 2020 au reprezentat pentru Kinderpedia ocazia de a-și demonstra impactul la scară largă. Kinderpedia s-a adaptat schimbărilor și a implementat modulul de predare video la distanță, prin Zoom, la cinci zile de la închiderea școlilor și a permis astfel profesorilor să se conecteze cu clasa lor de oriunde. În aproximativ o lună, echipa Kinderpedia a introdus și modulul de teme, cu corectare direct în aplicație.

În martie 2020, Kinderpedia a semnat un protocol cu Ministerul Educației și Cercetării, oferind soluția gratuit școlilor publice, astfel încât educația să poată continua. Conform acelui protocol, unsprezece module Kinderpedia, cele mai utile profesorilor în predarea online, dar și la clasă, rămân gratuite pe viață.

________________________________________________________________________________

Ca tehnologia să devină un partener pentru educaţie pe termen lung, e nevoie ca toţi cei implicaţi să îi înţeleagă beneficiile.
Evelina Necula, co-fondatoare Kinderpedia

________________________________________________________________________________

Tehnologia promite avantaje majore în domeniul educației, ca de altfel în oricare sector al societății. Printre acestea se numără accesul neîngrădit la educaţie de calitate, curriculum relevant, cu conţinut interactiv, învăţarea personalizată, suportul şi resursele variate pentru actul de predare, feedbackul prompt, individualizat pe nevoile fiecărui copil, evaluarea corectă, obiectivă şi transparentă, eficienţa la nivelul proceselor administrative şi comunicarea eficientă cu familia. Dacă ne uităm şi mai departe, tehnologia ne poate ajuta să corectăm câteva dintre tarele educaţiei din România – rata mare a abandonului şcolar, analfabetismul funcţional.

Nu în ultimul rând, ea poate să îmbunătăţească statutul profesorului, în şcoală şi în societate. Totodată, tehnologia facilitează organizarea profesorilor și elevilor în comunități de învățare, în cadrul cărora membrii se pot angaja într-un process de învățare colectiv, rezultat din aducerea laolaltă a muncii, a resurselor și a inspirației tuturor celor din grup.

Puterea comunității facilitează inovația în școli și oferă motivație dascălilor

Echipa Kinderpedia s-a implicat activ în formarea cadrelor didactice, dar și în crearea și menținerea unei comunități dinamice de profesori digitali care asociază un sentiment de entuziasm procesului de învățare ce se transferă apoi în clasă, facilitând inovația și creativitatea.

Prin atelierele și webinariile organizate, Kinderpedia a pregătit peste 5.000 de profesori să folosească̆ platforma pentru a se conecta cu clasa lor.

Conferințe precum Educație Conectată sau Grădinița 2.0 le-au oferit profesorilor inspirația necesară  pentru a-și reinventa modul de lucru, dar poate cel mai important, au deschis noi posibilități către o predare rezultată dintr-un efort colectiv, care validează profesorul și îl readuce în centrul actului educațional. Evenimentele au adus împreună în misiunea educației digitale nume importante ale mediului academic, lideri și specialiști reputați din domeniul educației, precum Lect. Univ. Dr. Oana Moșoiu, Prof. Univ. Dr. Anca Nedelcu, Elena Lotrean, Oana Moraru, Valentina Secară, Măriuca Talpeș.

Părinții sunt la curent, în timp real, cu progresul copiilor la școală și grădiniță

Kinderpedia a înțeles eforturile pe care le făceau educatorii pentru a păstra legătura cu familiile, dar și anxietatea părinților, care se simt adesea departe de activitățile și emoțiile copiilor lor.

Profesorii care folosesc instrumente digitale pentru a implica familiile în educația copiilor știu că o comunicare deschisă și transparentă creează între părinți și profesori o legătură strânsă și un mediu propice pentru colaborare. Pe termen lung,  acest parteneriat este un bun predictor al succesului copilului la școală, dar și in viață.

Mesageria, galeria multimedia, calendarul de activități, meniul, newsletterele, chestionarele sau registrul medical al copilului oferă părinților, la numai un click distanță, informațiile relevante despre evoluția copiilor la grădiniță sau la școală.

Pe Kinderpedia, profesorii și directorii de școli se organizează mai ușor și economisesc până la 9 ore pe săptămână din timpul dedicat activităților administrative

Profesorii au la dispoziție pe Kinderpedia instrumente digitale precum orar, prezență, catalog, chestionare, teme și documente, care le simplică activitatea și le permit să-și concentreze eforturile asupra lucrurilor esențiale – procesul de învățare și progresul susținut al elevilor. Kinderpedia reduce timpul pe care profesorii îl alocă activităților administrative cu până la 9 ore pe săptămână. Profesorii beneficiază astfel de avantajele tehnologiei pentru a-și organiza mai eficient proiectele de la clasă.

Kinderpedia aduce toată clasa în palma profesorului. Cu câteva clickuri, dascălii programează orarul pentru întreg semestrul, fac prezența în aplicația mobilă și tot acolo dau note, trimit și apoi corectează temele. Pentru Kinderpedia feedbackul utilizatorilor este important. Experiența zilnică pe platformă a părinților, profesorilor și managerilor conturează direcțiile noi în care aplicația se dezvoltă. Funcționalitățile inovatoare introduse recent în aplicație, precum înregistrarea de mesaje vocale, fac comunicarea dintre dascăli și familie personală și autentică.

Prin modulul financiar, managerii școlilor private configurează planul tarifar al fiecărui elev. Facturile se emit automat în funcție de activitatea de pe Kinderpedia iar părinții primesc notificare și pot plăti direct din aplicație. Rapoartele personalizate le oferă managerilor șansa de a valorifica mai bine resursele interne și le oferă managerilor au o perspectivă completă asupra tuturor departamentelor școlii pe care o conduc.

Cele mai multe dintre funcționalitățile Kinderpedia sunt disponibile în aplicația mobilă, ceea ce le face accesibile oricând și oriunde profesorilor, elevilor și familiilor.

Soluția edtech românească, recunoscută în Europa

Caracterul inovativ și impactul social demonstrat ale platformei au fost recunoscute atât în țară, cât și peste hotare. Kinderpedia a primit Seal of Excellence pe SME Instrument, Phase II, de la Comisia Europeană și a fost desemnată companie „Tech for Good” de către European Business Angels Network. Aplicația a câștigat locul I la acceleratorul Innovators for Children, a ajuns pe podiumul Startarium Pitch Day și a câștigat titlul “Inovators of the Year” la Gala Business Review Awards în martie 2020. Platforma a primit Premiul pentru Digitalizarea Educației în cadrul Galei Club Antreprenor ce a avut loc în mai 2021. Revista Business Magazin a plasat Kinderpedia în topul celor mai inovatoare companii din România pentru doi ani consecutiv, în 2019 și 2020, iar Club Antreprenor i-a acordat premiul pentru Digitalizarea Educației în mai 2021.

Maple Bear CEE și Maple Bear UAE, care fac parte din cea mai mare franciză educațională canadiană din lume- Maple Bear Global – au ales Kinderpedia ca sistem unic de management și de comunicare. Prin acest parteneriat, toate școlile și grădinițele Maple Bear din cele două regiuni beneficiază de funcționalitățile complete ale aplicației care susține atât educația online, cât și pe cea la clasă și le permit să se organizeze eficient și să comunice transparent în comunitățile lor.

 

 

 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Joy 🙂 chain boot