Noutati :

Procese SUSPENDATE la instantele din Timis! Grefierii au iesit in strada la Timisoara! Ce-i nemultumeste? FOTO!

21 septembrie, 2016 - 10:30 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: JUSTITIE
0

TIMISOARA. Sedinte de judecata au fost suspendate in aceasta dimineata la Timisoara, dupa ce, in jurul orei 10.00, grefierii de la Tribunalul Timis au intrerupt primii lucrul si au iesit in strada, in fata Palatului Dicasterial, care adaposteste instantele timisene.. Acestia au organizat un protest spontan, nemultumiti ca mai multe probleme pe care le-au semnalat in ultimii ani nu si-au gasit rezolvarea.

Grefierilor de la Tribunalul Timis li s-au alaturat si cei de la instantele din Lugoj, Faget, Deta si Sannicolau Mare.

Vreme de o ora, grefierii vor ramane in strada, iar de maine, vor veni la serviciu cu banderole albe pe brat, organizand greva japoneza.

Grefierii cer un nou statut, sa fie recunoscuti ca o categorie profesionala ce participa la infaptuirea actului de justitie, si nu ca una auxiliara. Vor salarii in raport cu pregatirea profesionala.

Iata, mai jos revendicarile, cuprinse in Memorandum!

qqq

„Este un protest spontan pentru a ne ralia protestelor la nivel national din solidaritate cu colegii nostri de la alte instante judecatoresti. Am prezentat un memoriu pe care il vom inainta ministerului cu principalele noastre revendicari. In primul rand are legatura cu atitudinea ministerului fata de categoria profesionala a grefierilor prin neadoptarea noului statut al personalului auxiliar de specialitate, eliminarea unor drepturi printre care si pensia de serviciu, nu se incearca normarea muncii prin suplimentarea schemelor de personal sau prin decongestionarea instantelor sub alte forme. Incepand de maine vom protesta in continuare sub forma grevei japoneze prin purtarea unei banderole albe, si in rapot si de ce vor decide sidicatele si celelalte colective de grefieri din tara, ne vom ralia in secunda 2… Toate pleaca de la atitudinea ministerului, care nu recunoaste categoria profesionala a grefierilor, in sensul ca avem si noi drepturi, responsabilitati, avem niste drepturi care exced cadrului legal in unele situatii si depasesc programul de lucru de 8 ore. Sunt instante in care se lucreaza pana la 8 seara, sunt instante in care se lucreaza pana la epuizare, ca sa nu mai vorbim de specificul muncii din parchete, cand colegii sunt chemati noaptea. Nu se mai platesc ore suplimentare, salariile sunt cum sunt. In lumina noii legi cadru a salarizarii se intentioneaza introducerea noastra intr-o clasa inferioara din punct de vedere al studiilor, in sensul ca vor sa ne introduca intr-o grupa de salarizare unde se recunosc studii de scurta durata,ori in proportie de 80% grefierii din tara au studii superioare de lunga durata, de patru ani, la facultati de prestigiu„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro,  Catalin Traistaru, primul grefier de la Tribunalul Timis.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...