Noutati :

Problemele transportului in comun sunt rezolvate! RATT se orienteaza si spre iluminatul public din Timisoara

28 iunie, 2017 - 12:01 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ce si-a aratat disponibilitatea de a intra si pe piata imobiliara, prin construirea a sapte blocuri de locuinte, RATT vrea sa isi diversifice si portofoliul de servicii pe care le presteaza in Timisoara.

CITESTE SI: Barbatul care si-a ucis cu sange rece fosta iubita, in Timis a fost prins de politisti

Regia Autonoma de Transport Timisoara a trimis, la inceputul lunii mai, o adresa catre Primaria Timisoara, prin care arata ca e dispusa sa preia serviciul de iluminat public oras si sa se ocupe de intretinerea acestuia. Deocamdata totul este la nivel de plan. Insa consilierii locali au aprobat totusi, in ultima sedinta de plen, intocmirea unui studiu pentru a vedea daca delegarea acestui serviciu catre RATT este sau nu o decizie buna.

RATT-ul are activitate si in sectorul electric, dispune si de o multime de stalpi pe care sunt corpuri de iluminat. Are competente ca nucleu, dar are capacitatea de a si le dezvolta pentru a oferi si servicii de iluminat electric, obisnuit, stradal, dar si de sarbatori. In timp va trebui sa vorbim despre iluminat stradal„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Aquatim Timisoara avertizeaza: udatul gradinilor scade presiunea apei de la robinet! 

De la studiu pana la punerea in practica a unui asemenea plan este insa cale lunga, iar pentru a primi in gestiune sistemul de iluminat stradal, RATT mai are de lucru.

Am aprobat azi doar studiul de oportunitate, sa se faca. Si daca arata ca e oportun sa delegam aceste servicii catre RATT, le vom delega. Desigur, cu obligatia RATT de a obtine licenta pentru a face aceste lucruri„, a completat primarul Nicolae Robu.

Regia de transport are, in prezent, in cadrul compatimentului Retele Electrice, un numar de 33 de angajati, dintre care 2 ingineri, 25 de electricieni si 6 lacatusi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce ar fi ca sa se ocupe de „transportul in comun”?
    Propun ca RATT sa se ocupe de „transportul oamenilor pe Luna”. La gradul de „superspecializare in transporturi” de care dau dovada, cred ca ar fi primi in drept sa primeasca acest drept (in Timisoara). Ar putea prelua de la constructia de cosmodromuri, de rachete si de navete „totul”. De asemeni ar putea finanata cu 50% drumurile „numai de dus”.