Noutati :

Probleme cu exproprierile pentru noua descarcare de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Proprietarii de terenuri din Timisoara si alte 3 comune, chemati sa faca rectificari in acte

3 martie, 2022 - 03:20 PM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara ii anunta pe cei care detin proprietati pe coridorul de expropriere pentru noua descarcare de pe Autostrada Vestului la Sanandrei ca sunt asteptati la comisiile de verificare documente.

Aceasta dupa ce s-au constatat diferente intre datele din acte si realitatile din teren pentru aproape 70 de proprietati.

CITESTE SI: Lucrari ‘in forta’ la cea de-a treia descarcare de pe Autostrada Vestului, la Timisoara, abia din martie. Constructorul poate trece la relocarea retelelor electrice

S-a stabilit deja programul pentru intrunirea comisiilor care vor cerceta dreptul de proprietate de pe ‘Drumul de legatura Autostrada A1 Arad – Timisoara – DN 69‘.

Comisiile sunt constituite in baza Legii nr. 255/2010. Intrunirile au loc in baza procedurii de expropriere declansata prin HG 1128/2020, la sediul primariilor mentionate, dupa urmatorul program:

· UAT Giarmata: 14 – 18 martie 2022;

· UAT Pischia: 28 martie – 01 aprilie 2022;

· UAT Sânandrei: 04 – 08 aprilie 2022;

· UAT Timisoara: 11- 13 aprilie 2022.

Pentru un numar de 68 imobile (din cele 270 cuprinse in HG) s-a constatat ca informatiile cuprinse in Anexa 2 la HG (proprietar, numar cadastral, suprafata expropriata etc.) difera de situatia reala din evidentele de cadastru si va fi necesara corectarea HG 1128/2020. Pentru aceste imobile, procedura de expropriere va putea fi finalizata numai dupa publicarea in Monitorul Oficial a corecturilor la Anexa 2.

Pentru informatii suplimentare, puteti contacta Serviciul Exproprieri DRDP Timisoara, tel: 0256/246.627.

Cat priveste santierul pentru viitoarea descarcare de pe Autostrada Vestului, antreprenorul italian castigator al contractului va demara lucrarile ‘in forta’ abia din  aceasta luna, cand vremea va fi mai potrivita pentru sapaturi de anvergura.

Va reamintim, contractul a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului trecut. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garantie a lucrarii este de 7 ani.

„Traseul drumului de legatura incepe cu circa 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 km”, precizeaza reprezentantii DRDP Timisoara.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Durata de executie a contractului este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.

Va reamintim, drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...