Noutati :

Principalele cladiri din Deta vor fi iluminate arhitectural

28 octombrie, 2010 - 01:01 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Orasul Deta a castigat un proiect in valoare de 800.000 de euro, in colaborare cu orasul Varset din Serbia pentru iluminarea arhitecturala a principalelor cladiri din cele doua orase. Acesta nu este singurul proiect castigat de Primaria Deta.

Primarul Petru Roman spune ca tot pe bani europeni se va face o documentatie pentru Parcul Industrial.  Deta a atras si o serie de investitori, iar edilul-sef spune ca somajul este scazut, poate chiar mai mic decat la Sannicolau Mare – 3,4 la suta.

„Avem trei intreprinderi la Deta care asigura 1.800 de locuri de munca. Urmeaza ca in curand sa se deschida o fabrica de aluminiu la Deta. Vorbim de o investitie elvetiana de circa 50 de milioane. Aici vor fi create circa 300 de locuri de munca”, a declarat Petru Roman, primarul Detei.

Acesta spune ca investitorii au fost atrasi, la Deta, mai ales de infrastructura care a fost pusa la punct. „Am creat conditii pentru investitori punand la punct infrastructura in primul rand, cu bani europeni. Tot cu bani europeni am asfaltat drumurile din Opatita. Urmeaza sa investim intr-un nou stadion si in Casa de cultura”, a mai precizat primarul. Dealtfel, Casa de cultura este marele „of” al Detei deoarece orasul nu are o astfel de Casa de cultura.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor