‘Prin noi insine’, spre performanta. Totul despre Facultatea de Stiinte Economice, Informatica si Inginerie din cadrul Universitatii de Vest ‘Vasile Goldis’ din Arad

Facultatea de Stiinte Economice, Informatica si Inginerie are deja o adevarata traditie in peisajul economic si academic din Arad, Baia Mare, Satu Mare, Zalau, Marghita si Sebis. Reorganizata in anul 2015, cu o traditie de peste 30 de ani in cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad, este continuatoarea a trei facultati distincte care au functionat in ultimul sfert de secol in cadrul universitatii: Facultatea de stiinte Economice, Facultatea de Informatica si Facultatea de Inginerie. A fost un proces derulat in mai multe etape, impus de necesitatea obiectiva de a gasi o forma de organizare viabila, puternica, in pas cu tendintele existente in mediul universitar si pe piata muncii, având ca misiune dezvoltarea cercetarii stiintifice de inalt nivel si formarea resurselor umane inalt calificate in domeniile specializarilor detinute.

Calitatea educatiei, atât teoretica, dar si practica, este dovedita de miile de tineri care au absolvit Facultatea de Stiinte Economice, Informatica si Inginerie, cea mai veche dintre facultatile private cu profil academic din tara. Dintre absolventii cu rezultate profesionale deosebite ii amintim pe Mircea Coza si Romeo Dunca, prezenti constant in Top 300 Capital, dar si o serie de personalitati din mediul politic, social, administrativ, atât la nivel judetean, cât si national.

Prin programele de la invatamantul de licenta si masterat, facultatea isi propune sa faciliteze insusirea de metode, deprinderi si capacitati care sa le permita membrilor comunitatii universitare o autoinstruire continua, sa-si dezvolte si sa-si diversifice continuu preocuparile consacrate compatibilizarii procesului de invatamânt cu cel din tarile avansate. in planurile de invatamânt sunt incluse la toate specializarile discipline fundamentale si optionale de impact european de profil, oferind astfel posibilitatea de formare a unor specialisti in domenii de vârf.

Oferta diversificata

In anul universitar 2021-2022, in cadrul facultatii vor functiona urmatoarele programe:

Licenta: Administrarea afacerilor (Arad), Administrarea afacerilor in limba engleza (Arad), Marketing (Arad, Satu Mare, Baia Mare, Zalau, Marghita), Contabilitate si informatica de gestiune (Arad, Satu Mare, Baia Mare), Informatica (Arad), Silvicultura (Arad), Economia comertului, turismului si serviciilor (Sebis).

Master: Administrarea afacerilor in turism si servicii, Audit si expertiza contabila, Marketingul si managementul firmei, Management si marketing forestier, Tehnologii pentru dezvoltare web.

Postuniversitare – in domeniul administrarea afacerilor, marketing si contabilitate.

Studentii Facultatii de Stiinte Economice, Informatica si Inginerie pot beneficia de parteneriatele incheiate cu institutii publice si agenti economici si au acces gratuit la baze de date internationale (platforma ANELIS, Springerlink, CEEOL, Web of Science, Science Direct). De asemenea, studentii se pot integra in ASE (Asociatia Studentilor Economisti) si pot primi granturi intre 40.000 si 100.000 de euro pentru proiecte de antreprenoriat.

Prin abilitatile manageriale ale conducerii universitatii, respectiv ale d-nei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, formam – impreuna cu studentii nostri – o echipa. Fiecare in parte si toti impreuna tindem spre performanta. Depinde doar de noi sa o atingem. Suntem preocupati de imbunatatirea permanenta a activitatii, de dezvoltarea parteneriatelor cu mediul de afaceri, si de mentinerea nivelului cercetarii la standarde europene. Traditia acumulata de-a lungul timpului, experienta corpului profesoral, baza materiala moderna, diversitatea de activitati de tip teoretic si practic vor permite tinerilor sa acumuleze competente profesionale solide, prin care sa se integreze cât mai usor pe o piata a muncii dinamica, plina de provocari” – spune prof. univ. dr. Cristian Haiduc, decanul Facultatii de stiinte Economice, Informatica si Inginerie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.