Primul tronson al autostrazii Timisoara – Lugoj este finalizat in proportie de 28%

TIMISOARA. Cei 9,5 kilometri care formeaza primul tronson al autostrazii Timisoara – Lugoj sunt finalizati in proportie de 28 la suta, termenul final de executie fiind fixat pentru luna aprilie 2013.

Potrivit inginerului rezident Victor Dee, un procent de 28% din cei 9,5 kilometri care formeaza primul tronson al autostrazii Timisoara – Lugoj, sunt finalizati in acest moment.

”In mod normal progresul, in acest moment, ar fi trebuit sa fie de 16,67%, insa este de 28%. E un progres mai mare decat ar fi trebuit sa fie in acest moment”, a declarat Victor Dee in cadrul unei dezbateri.

Inginerul rezident a mai spus ca termenul de finalizare a lucrarii primului tronson de autostrada Timisoara – Lugoj, de 9,5 kilometri, este aprilie 2013, insa lucrarile s-ar putea incheia mult mai repede, daca se va lucra in acelasi ritm.

Valoarea primului tronson al Autostrazii Timisoara – Lugoj este de 210.369.462, 74 lei (fara TVA) din care contributia Uniunii Europene este de 178.814.043,33 lei, iar contributia Guvernului Romaniei este de 31.555.419,41 lei.

In cei 9,5 kilometri de autostrada se vor construi patru poduri si sase pasaje, dar si un nod rutier.

Autostrada Timisoara – Lugoj are o lungime totala de 35,125 de kilometri, iar valoarea totala a proiectului este de 1.421.992.279 lei, pentru suma de 983.780.843 lei fiind obtinuta finantarea nerambursabila a Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

Autostrada Timisoara – Lugoj va face parte din coridorul Pan-European IV, coridor menit sa asigure conexiunea dintre statele membre ale Uniunii Europene si cele aderate dupa 2004 si 2007. Traseul coridorului este Dresden – Nurnberg – Praga – Viena – Bratislava – Gyor – Budapesta – Arad, apoi se ramifica in doua: Timisoara – Deva – Sibiu – Pitesti – Bucuresti – Constanta si Timisoara – Drobeta Turnu Severin – Vidin – Sofia – Salonic.

Foto: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. tot romanii ne scot din cacat, umbrarescu poate fi inainte cu lucrarile, dar gunoaiele de spanioli si italieni de la FCC si Astaldi nici acum nu au terminat Timisoara-Arad, ba mai mult deja incepe sa se surpe autostrada Timisoara -Arad, nici nu este gata ca deja se surpa pamantul la podete….RUSINE ITALIENILOR SI SPANIOLILOR CARE NE FURA fara pic de jena si felicitari lui Umbrarescu…nu stiu din ce motive autostrada Ploiesti -Bucuresti nu a finalizat-o dar aici in banat vad ca lucra nemteste

    • la Ploiesti -Bucuresti UMB a gatat de mult! chiar inainte de termen!!! bravo UMB! sper sa prinda si Timisoara-Lugoj Lot 2

      • de aceea si trag asa tara, ca sa liciteze pt lot 2. licitatia este in luna mai. nu stiu ce e cu tehnologia radion aia, daca a contestat si licitat la intelegere cu umb, ca sa o scoata din joc pe tirrena scavi

    • ma refeream desigur ca UMB au terminat bucata lor din Ploiesti-Bucuresti de mult (vreo 20 si ceva de KM)… altii nu sunt gata acolo