Noutati :

Primul service gratuit pentru biciclete, din Romania, va fi inaugurat la Timisoara

5 iulie, 2012 - 02:44 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
1


TIMISOARA. Capitala Banatului este primul oras in care va fi inaugurat un service gratuit pentru biciclete. Pe langa service, vor fi organizate si cursuri de ciclism pentru copii si adulti.

Clubul Sportiv GRATZU si Verde pentru Biciclete initiaza primul service gratuit pentru biciclete, care va fi destinat exclusiv posesorilor de numere VPB, adica sa fi participat la cel putin o actiune Verde pentru Biciclete.

Service-ul va fi amplasat la sediul Clubului Sportiv GRATZU- Calea Circumvalatiunii 8-12, platforma Timco. Service-ul va fi deschis duminica, 8 iulie, la ora 11.

Dorinta noastra este de a reduce numarul bicicletelor care circula cu defecte la sitemele de franare, schimbare viteze, etc. si de a mari in acest fel siguranta in trafic a biciclistilor. In plus, vrem sa-i motivam pe proprietarii de vehicule cu 2 roti, abandonate din motive de defectiuni sau lipsa intretinerii, sa le scoata de la naftalina”, explica Gratian Bolog, initiatorul proiect.

In paralel cu programul social de service, vor fi organizate cursuri pentru copiii si adultii care doresc sa invete sa mearga pe bicicleta. De asemenea, pentru a veni in sprijinul utilizatorilor de biciclete, voluntarii CS Gratzu vor face instruiri ad-hoc cu privire la folosirea inaltimii corecte a seii sau a reglarii presiunii corecte a aerului din roti.

Participarea in cadrul programului se va face pe baza unui regulament si a unui orar ce vor fi afisate pe www.gratzu.ro si www.pedaleaza.ro, precizeaza initiatorii proiectului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. superb!..felicitarii ptr initiativa, e ceva nou nu doar in Banat, nu am vazut asa ceva nici in Madrid, Roma, Barcelona,Munchen…au ateliere contra cost binenteles…dar service gratuit nu….vorbesc ca am umblat cu bicicleta prin aceste orase….