Noutati :

Primul pod ce va fi reabilitat la Timisoara. In 10 luni e gata

12 decembrie, 2017 - 05:00 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Povestea renovarii podurilor Timisoarei a inceput inca din 2016, insa pana in zilele noastre modernizarea acestora s-a ratacit in hatisul birocratic. Acum s-au facut primii pasi concreti pentru reabilitarea primului pod.

CITESTE SI: Descinderi la magazinele de pe Brancoveanu, din Timisoara. Ce au facut proprietarii cand s-au trezit cu pompierii la usa

Primarul Nicolae Robu anunta la inceputul anului 2016 care este primul pod din Timisoara ce urmeaza sa intre in reabilitare si prezenta si o parte a planului pentru acesta.

Pentru podul Stefan cel Mare avem proiect tehnic pentru largirea de la doua benzi de circulatie la patru benzi de circulatie plus platforma pentru tramvai si se vor amenaja trotuare si piste pentru biciclete. Dorim sa lansam lucrarile in trimestrul al trelea al anului 2016. Durata de executie este de zece luni, iar suma estimata este 7,8 milioane de lei cu TVA„, spunea la acea vreme edilul.

Au trecut aproape 2 ani pana sa se faca primele miscari concrete in directia modernizarii podului, care intre timp si-a schimbat numele din Stefan cel Mare in General Ion Dragalina.

Licitatia pentru executie lucrari aferente obiectivului de investitii reabilitare pod Dragalina, Stefan cel Mare cum s-a numit el, este in curs de derulare. S-au depus doua oferte. Valoarea estimata a lucrarii este de 6,3 milioane lei, mai exact 6,337.320 lei, fara TVA. Termenul de realizare este de 10 luni. Anul viitor asadar aceasta lucrare va incepe si se va si finaliza„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Soferii vor trebui sa caute alte rute ocoloitoare si intr-o alta zona a orasului, din moment ce podul Dragalina nu este singurul care va intra in reabilitare in 2018.

Si tot la anul vom reabilita si podul Eroilor„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Pana atunci, podul Dragalina ramane cu trotuarele la fel de vechi si asfaltul lor fisurat si doua bucati dintr-un gard de fier legate la capatul dinspre Gara de Nord. Asfaltul peticit de pe carosabil inca rezista.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...