Primul pas facut de Ministerul Apelor pentru deblocarea situatiei vaporaselor pe Bega, la Timisoara

TIMISOARA Ministerul Apelor a facut un prim pas important pentru modificarea legislatiei, necesara pentru transportul in comun pe canalul Bega in Timisoara.

CITESTE SI: Cote de atentie depasite pe doua rauri din Timis. Ce se intampla in zilele urmatoare

Propunerea de modificare a legii, pentru infiintarea Administratiei Caii Navigabile Bega, a fost trimisa in Parlament saptamana aceasta, iar daca va fi aprobata, vaporasele ar putea circula pe Bega pana la vara, a dezvaluit Titu Bojin, directorul ABAB.

Timisoara risca sa dea banii inapoi Uniunii Europene – 6 milioane de euro – bani cu care a fost finantat proiectul de reabilitare a malurilor Begai, daca pana in 30 iunie vaporasele nu fac curse de transport in comun.

‘Ministerul Apelor s-a tinut de cuvant si a trimis in Parlament initiativa legislativa pentru articolul care trebuie modificat la statutul nostru, care sa ne permita sa putem sprijini si activitatea Primariei Timisoara in ceea ce inseamna circulatia cu vaporase’, a declarat joi Titu Bojin, Directorul Administratiei Bazinale a Apelor Banat.

In 8 martie, Primaria Timisoara a dat in judecata Guvernul si Ministerul Apelor si Padurilor, precum si Ministerul Transporturilor, pentru ca instanta sa oblige institutiile la modificarea legii.

Pentru ca Timisoara sa nu piarda banii europeni, vaporasele trebuie sa circule pe canal pana in 30 iunie, cel de-al doilea termen limita pana la care ADR VVest a pasuit municipalitatea in finalizarea proiectului de Reabilitare a Malurilor Begai.

Vaporasele, 7 la numar, au fost achizitionare de Primaria Timisoara in cadrul proiectului european in urma caruia au fost reabilitate malurile Canalului Bega, insa, ca acestea sa si poata circula, conform proiectului, ca transport in comun, este nevoie de introducerea unei noi reglementari la nivel national.

Ambarcatiunile au costat aproximativ 2 milioane de euro, bani proveniti de la bugetul local.

CITESTE SI: Vaporasele nu au vant din pupa pe Bega, la Timisoara. Robu: ‘Nici cu cadelnita nu merge’

CITESTE SI: Zburam cu avionul de la Timisoara pana la Iasi. Vor fi introduse si curse spre Cluj

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. A fost nevoie să fie dați în judecată pentru a realiza că nu-și pot bate joc de TIMIȘOARA la nesfârșit.

    • Zi asta dupa ce se rezolva problema. Sacul cu promisiuni de la Bucuresti e nelimitat, cu faptele stau mai rau.

  2. Mitici…