Noutati :

Primul bazin de inot ce va fi facut de Consiliul Judetean Timis, intr-o noua etapa. Vor putea intra in apa deodata 65 de oameni

3 ianuarie, 2021 - 10:34 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis si-a propus sa ridice cate un bazin de inot in toate orasele din judetul Timis, cu exceptia municipiilor Timisoara si Lugoj. Cel mai avansat proiect este, de departe, cel de la Jimbolia.

CITESTE SI: Baza sportiva de ultima generatie la Timisoara. Terenuri de fotbal, cu iarba artificiala, de handbal si minifotbal. Cum se schimba infrastructura sportiva in 2021 

O asociere de trei firme este interesata de preluarea lucrarii, iar in aceste zile oferta depusa de aceste societati este in evaluare.

Este vorba despre SC JDA CONSULT, in calitate de lider, avandu-i ca asociati pe cei de la VAST INKOMEN si CIV GROUP.

Bazinul va avea o suprafata utila de 1.482 mp, fiind prevazute toate dotarile necesare, vestiare, dusuri, grupuri sanitare, camera de filtrare, pompare si clorinare, cat si spatii administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultana de catre doua clase de elevi, impreuna cu profesorii lor. Estimativ, durata de functionare va fi de peste 50 de ani.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, spune ca principalii beneficiari vor fi elevii din zona Jimbolia, dar accesul va fi extins tuturor celor interesati sa practice sportul.

Proiectul este de bazin didactic, dar desigur ca il punem la dispozitia intregii comunitati. Va fi un bun public, incurajam practicarea sportului la orice varsta. Trebuie spus ca vorbim de un proiect pilot, pe care dorim sa-l multiplicam in mai multe zone din judet. Este important ca toti timisenii sa beneficieze de astfel de facilitati, in prezent infrastructura sportiva fiind concentrata la nivelul Timisoarei”, a declarat Alin Nica.

Valoarea estimata a achizitiei publice este de 9.000.000 lei, la care se adauga TVA, adica peste 2.200.000 de euro. Din aceasta suma, 6.4 milioane reprezinta costurile cu instalatiile si constructiile necesare, iar cheltuielile cu dotarile, utilajele, echipamentele tehnologice si functionale se ridica la aproape 1.9 milioane lei – cifre rezultate prin studiul de fezabilitate.

CITESTE SI: Sunt in linie dreapta lucrarile de largire la 4 benzi a drumului spre Aeroportul Timisoara 

Obiectivul va fi finantat din bugetul propriu al judetului si se incadreaza in Strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului si Programul strategic multianual 2015 – 2023.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La Timișoara au un bazin improvizat intr o fosta remiza de tancuri făcută prin anii 50 si unde se înghesuie tot orașul, sportivi performanta studenti public,dar CJt face la Jimbolia…o sa ajunga sportivii din Tm sa se antreneze acolo poate e deconectează Cjt benzina

  2. Alin nica- mai bine rămânea primar. Acum face ce dictează alții. Parcă e alta persoană