Noutati :

Primii pasi concreti pentru noul stadion de 30.000 de locuri de la Timisoara. Au inceput masuratorile la Dan Paltinisanu

3 februarie, 2020 - 09:35 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Este amenajat in zona de sud a orasului si aminteste de vremurile de glorie ale lui Poli, de meciuri castigate sau pierdute, de cluburi mari ale Europei care au trecut prin tunelul de la tribuna a doua.

Batranul stadion Dan Paltinisanu a ajuns la 57 de ani de existenta, iar in urmatorii are sa devina istorie si sa fie inlocuit cu o noua arena, una demna de secolul XXI.

CITESTE SI: Se extinde si se modernizeaza cu bani europeni una dintre cele mai mari clinici din Timisoara. Bolnavii care au nevoie de recuperare medicala, ingrijiti in alte conditii 

In acest sens s-au facut deja primii pasi concreti in teren. Pe gazonul pe care odata intra marele Real Madrid au patruns topografii, care au inceput masuratorile in vederea intocmirii documentatiei pentru ridicarea viitoarei arene.

Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, prezent si el la primele masuratori.

Am vrut sa asist personal la demararea masuratorilor topografice, necesare pentru studiile de prefezabilitate, fezabilitate si alte studii de specialitate, precum si pentru elaborarea documentatiilor pentru obtinerea avizelor si a acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism, ale NOULUI STADION din Timisoara! Este arena pe care o asteapta toata lumea cu sufletul la gura. Doua firme din Bucuresti, care au castigat licitatia, se vor ocupa de realizarea acestor studii. Impreuna cu Romeo Malac, administratorul stadionului, m-am asigurat ca nimic nu mai impiedica buna desfasurare a acestui proiect, pentru care Compania Nationala de Investitii a dat ordinul de incepere a lucrarilor. Documentatia trebuie predata la CNI in termen de 135 de zile, iar valoarea contractului este de aproape 800.000 de lei, cu TVA. Vechea arena ”Dan Paltinisanu” va fi demolata, de indata ce CNI va desemna si firma constructoare. Ridicarea acestui mult asteptat complex sportiv va fi, cu siguranta, un imbold pentru sprijinirea dezvoltarii activitatilor cultural-sportive initiate de catre judetul Timis, prin Consiliul Judetean Timis. Am incredere ca va avea si un impact pozitiv asupra dezvoltarii economice a regiunii, situata la granita cu Serbia si Ungaria, pozitie care i-a conferit in permanenta rolul de punte de legatura interculturala si economica intre cele trei tari vecine„, a scris pe pagina sa de Facebook Calin Dobra.

In proiectul de buget al Judetului Timis pe 2020 au fost prevazuti bani pentru intocmirea documentatiei in vederea demolarii Stadionului Dan Paltinisanu – 500.000 lei. Aceasta in asteptarea demersurilor pentru amenajarea unei noi arene la Timisoara de catre Compania Nationala de Investitii.

Va reamintim ca ordinul de demarare a proiectului la stadionul Dan Paltinisanu a fost dat luna trecuta de catre CNI si deocamdata se vor intocmi studiile de prefezabilitate si fezabilitate, dupa care compania va licita proiectul si executia lucrarilor la noua arena. Demolarea nu va incepe insa mai devreme de vara anului 2020, mai ales ca aici, la inceputul lunii Mai urmeaza sa se desfasoare editia a doua a Diskoteka Festival.

De asemenea, in acest an pe Marele Oval ar mai putea juca meciurile de acasa echipa de rugby Timisoara Saracens, in cazul in care lucrarile la stadionul Gheorghe Rascanu nu vor fi finalizate, dar si formatia de liga secunda Ripensia Timisoara.

Noul stadion va avea 30.000 de locuri. Complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat national, de Champions League, de Campionat European si de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va indeplini standardele pentru desfasurarea competitiilor la nivelul SuperLigii Nationale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby si a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla in imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerintelor minime de distanta impuse de regulamentele competitiilor de fotbal si de rugby.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Timisoara are echipa de stadion nou???!!!, v-ati baut mintile. faceti in pana mea centura ocolitoare, spitale, investiti in transportul in comun…plantati copaci