Primii aspiranti la functia de rector al Universitatii Politehnica Timisoara si-au depus candidaturile

TIMISOARA. Desi perioada de depunere a candidaturilor se intinde pana in 10 februarie, primele doua nume ale celor care doresc sa conduca Universitatea Politehnica Timisoara au aparut deja.

Decanul Facultatii de Electrotehnica si Telecomunicatii, Marius-Emil Otesteanu, si-a depus deja dosarul de candidatura.

Nu reprezint nicio grupare politica sau nepolitica, nu voi face politica vreunui partid, nu voi candida la functii politice si imi voi dedica timpul integral ambelor atributii majore ale functiei de rector: managementul democratic, transparent si descentralizat al universitatii si reprezentarea cu diplomatie si fermitate a universitatii”, spune acesta in planul managerial.

Directiile in care acesta doreste sa conduca institutia de invatamant superior timisoreana vizeaza transparenta decizionala si multiplicarea stagiilor de practica oferite studentilor. Tinerii vor fi atrasi cu oferte optionale de studii umaniste, iar specializarile in limbi straine vor fi tot mai mult promovate in cadrul facultatilor. Viitorii studenti vor putea simula online examenul de admitere la facultate.

Al doilea nume este cel al secretarului stiintific al UPT, Radu Vasiu. Acesta doreste o modernizare a UPT, pornind de la directia academica, la cea didactica, stiintifica si administrativa.

La orizontul anului 2016, UPT trebuie sa se gaseasca pe o pozitie consolidata in Romania si pe un trend ascendent pe plan european si mondial, ca un pol de cercetare de excelenta cu impact in mediul academic si cel socioeconomic”, sustine Radu Vasiu in planul managerial.

Dosarul de candidatura la functia de Rector al UPT se depune si se inregistreaza la secretariatul general al universitatii pana in 10 februarie, ora 15.00. CV-ul si Planul managerial se depun si in format electronic.

In 16 februarie au loc alegerile pentru desemnarea rectorului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.