Noutati :

Primele sali de cinema din Timisoara care intra in reabilitare

6 noiembrie, 2018 - 08:30 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Doua foste sali de cinema din Timisoara, Victoria din Piata Balcescu si Dacia din Piata Dacia, intra in procesul de reabilitare, a anuntat viceprimarul Dan Diaconu care spune ca a fost publicat in sistemul electronic de achizitii, anuntul de participare la licitatia de proiectare.

CITESTE SI: Impresionat de palatele Florentei, Nicolae Robu si-a adus aminte ca vrea Castelul Huniade din Timisoara. Ce le cere prietenilor de pe Facebook 

Start program reabilitare cinematografe in Timisoara. Primele doua foste cinematografe (Victoria, piata Balcescu si Dacia, piata Dacia) au intrat oficial in procesul de reabilitare si refunctionalizare prin publicarea in sistemul electronic de achizitii a anuntului de participare la licitatia de proiectare. Parte a programului investitional in domeniul cultural si parte a candidaturii Timisoarei la titlul de capitala culturala europeana, fostele cinematografe vor deveni spatii multifunctionale culturale, dotatate cu aparatura de proiectie, dar potrivite si pentru alte arte ale spectacolului si nu numai (teatru, concert etc.). Exceptie face Cinema Studio, care va deveni exclusiv cinematograf de arta prin colaborarea cu Institutul Francez si organizatiile din domeniul promovarii filmului din Timisoara„, a scris Dan Diaconu, intr-un mesaj pe Facebook.

Primaria a finalizat la jumatatea lunii decembrie a anului 2017 preluarea a sapte cinematografe de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor RomaniaFilm.

Salile sunt multe dintre ele in stare avansata de degradare. Cinematograful Timis, aflat in centrul Timisoarei este inca unul functional, desi aici nu mai ruleaza filme de ceva vreme.

Starea avansata de degradare se vede insa cel mai bine la cinematograful Dacia. Numele a disparut de multa vreme de la intrare, in holul mare este plin de cioburi, carcase de calculator si alte resturi, iar daca vrei sa intri in sala, intrarile sunt blocate in totalitate. Singurul lucru ramas inca intreg este tejgheaua peste care alta data se vindeau biletele de intrare la film.

Atat cele trei sali amintite mai sus, cat si cinematografele Arta, Freidorf, Unirea, Victoria si Fratelia, alaturi de gradina de vara Arta, isi vor schimba fata in anii urmatori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...