Primele imagini filmate pe cea mai noua bucata din Autostrada Vestului. Cum se circula pana la granita? VIDEO

Circa 28 de km din autostrada A1 Nadlac – Arad au fost deschisi circulatiei, vineri dupa-amiaza, intre localitatea aradeana Pecica si nodul rutier de la Nadlac. Este vorba de 22,2 km din Lotul 1 al autostrazii si alti 6 km din Lotul 2 care masoara in total 16,6 km si care are termen de finalizare iunie 2015.

Desi circulatia a fost deschisa, lucrarile la autostrada inca nu sunt finalizate, iar accesul pe noua sosea de mare viteza este permisa momentan doar autoturismelor, nu si traficului greu pe directia spre granita.

Autostrada nu ajunge efectiv pana la granita pentru ca segmentul de autostrada de pe partea maghiara inca nu a fost finalizat si nici nu a fost construit inca un punct de trecere a frontierei.

Drumul de mare viteza ar fi trebuit inaugurat in ianuarie anul viitor, dar constructorul a decis sa-l deschida circulatiei mai devreme, pentru a usura accesul catre vama, inainte de sarbatori.

Termenul contractual pentru darea in folosinta a lotului 1 Nadlac-Arad era 22 ianuarie 2015.

Viteza maxima cu care se va putea circula deocamdata pe acest nou tronson de autostrada va fi de 100 kilometri la ora.

Constructia Autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri.

Lucrarile de constructie pentru cele doua tronsoane au fost deschise in octombrie 2011, termenul de executie fiind de un an si jumatate.

Lotul II al autostrazii Nadlac-Arad, in lungime de 16,6 kilometri, va fi finalizat tot de asocierea italo-germana Astaldi – Max Boegl.

De vara viitoare, cand va fi gata si celalalt lot din Autostrada Nadlac – Arad, se va putea circula neintrerupt pe autostrada pe relatia Nadlac-Arad-Timisoara-Lugoj, dar si invers.

Sursa: hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.