Primele drumuri judetene modernizate cu bani guvernamentali in Timis ce vor fi gata. In ce stadiu sunt lucrarile peste tot

TIMISOARA. Se lucreaza deja la ele sau sunt pe punctul de a porni santierele pe mai multe drumuri din judetul Timis care isi asteapta modernizarea ori primul asfalt. Este vorba de cele 10 sosele care se reabiliteaza cu bani guvernamentali.

CITESTE SI: Maternitatea cu bani europeni, din Timisoara, intr-o noua etapa. Artificiul facut de CJT ca sa salveze timp. Video 

In curand, urmeaza sa fie desemnat constructorul pentru una dintre cele mai importante lucrari la drumurile din judet .
Este vorba despre largirea la 4 benzi a drumului care leaga Timisoara de Mosnita Noua, investitie pentru care 4 firme si asocieri au depus oferte. Astfel, dupa ce comisia de evaluare din cadrul Consiliului Judetean va analiza ofertele, se va desemna castigatorul si va fi dat ordinul de deschidere a santierelor, daca nu vor exista contestatii. Firma care va realiza lucrarea are la dispozitie 9 luni pentru finalizare.

15 milioane de lei sunt prevazuti si pentru extinderea la 4 benzi a drumului care leaga Calea Lugojului de Aeroportul International Timisoara, insa va mai dura pana cand se va realiza documentatia.

Pe de alta parte, mai multe drumuri din judet pentru care s-a obtinut finantare guvernamentala, prin PNDL, sunt in diferite stadii de executie.

Pe tronsonul dintre Lucaret si limita cu judetul Arad au inceput deja lucrarile si, potrivit reprezentantilor CJT, acestea urmeaza sa fie gata chiar in aceasta toamna.
Drumul dintre Valea Lunga Romana si Cliciova a fost si el modernizat, iar in curand urmeaza sa fie facuta receptia lucrarilor.
Se lucreaza si pe un tronson de aproximativ 13 kilometri de drumul care leaga Rovinita Mare de Percosova si Gherman, dar si pe cei 4 kilometri dintre Sipet si Folea, unde s-au executat deja 10% din lucrari.
O alta lucrare ce va fi finalizata in aceasta toamna este cea de modernizare a drumului dintre Sanmartinul Sarbesc si Sanmartinul Maghiar.

„Aceste lucrari se ridica la o valoare de aproximativ 145 milioane lei, valoare care va fi decontata, in mare parte, din fondurile guvernamentale. Sunt cateva din aceste drumuri judetene care se afla in executie si sper sa beneficiem cat mai repede de aceste fonduri alocate de Ministerul Dezvoltarii prin PNDL”, a spus Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Pe de alta parte, se afla in licitatie si alte proiecte de modernizare de drumuri judetene. Este vorba despre un tronson din „centura mica”, intre DN 6 si Sacalaz, drumul de legatura Bazosu Nou-Bazos Recas si tronsonul care leaga localitatile Seceani si Fibis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. PĂCĂLICIUL DOBRA a așteptat până înainte de alegeri să ne arate ce face ciuma roșie pentru județ și pentru Timișoara începînd deodată să repare drumuri și să construiască maternitatea.
    Și totuși un sfat , nu te mai forța, oricum veți dispărea pentru totdeauna, cel puțin din Banat.

  2. Planuri, proiecte, intentii. Nimic in teren. Pentru a fi ceva in teren mai trebuie si bani, si guvernul a remarcat de multe luni ca degeaba mai scutura sacul, ca nu mai zdrangane deloc. Proiectele se vor tot inmulti pana la alegeri, dupa care vom afla ca „ei au vrut sa faca, dar ceilalti (carora le-au lasat bugetul gol) se opun bunastarii rumanilor si tarisoarei”.

  3. Mi-e silă! Ce ați așteptat până acum? Dar ieșirea spre Sânnicolau, care în porțiunea până la bariera de după Coca Cola arată jalnic…