Primavara Educatiei incepe la Jimbolia. Invatatorii, profesorii si educatorii, invitati sa impartaseasca cele mai bune metode de invatare pentru elevi si sa se inscrie gratuit in ateliere inspirationale sustinute de dascali de top

TIMISOARA. Dupa succesul de anul trecut, proiectul merge înainte. „Primăvara Educației” va începe la Jimbolia! Acest eveniment – dedicat educatorilor, învățătorilor și profesorilor – este, la fel ca prima ediție, unul gratuit și se va desfășura la Casa de Cultură a Orașului Jimbolia pe data de 31 martie 2023, începând cu ora 14:00.

CITESTE SI: Primavara Educatiei a ‘semanat’ primele seminte la Jimbolia. Evenimentul care a strans laolalta peste 100 de dascali dornici sa le ofere elevilor lor cele mai bune metode de invatare. Foto

Scopul este ca procesul educațional să fie precum o primăvară perpetuă, marcat de speranță, dorință și voință de a șlefui cu cât mai multă îndemânare caracterele educabililor. De aceea, evenimentul oferă o bună oportunitate pentru dascăli de a găsi informație, inovație și inspirație.

Organizată de asociațiile „Inițiativă în Educație” și „Colț de Banat”, conferința își propune să conecteze profesorii din zona delimitată de localitățile Jimbolia, Sânnicolau Mare, Timișoara și până la granița de sud a județului (dar nu numai)
cu modele de bune practici dezvoltate în mediul educațional.

Invitații „Primăverii Educației” sunt reprezentanți ai comunităților și proiectelor educaționale inEDU, MERITO, SuperTeach și Aspire Teachers, entități ce derulează programe și acțiuni cu impact inovator în educație.

La finalul prezentărilor susținute de Marius Lobază, Andrada Mazilu și Victor Miron, participanții vor avea posibilitatea să ia parte la diferite workshopuri educaționale.

Atelierul „D-ale învățătorilor” (destinat învățătorilor) va fi susținut de prof. înv. primar Alina Iga și Mona Vlai, iar „Bullying: Prevenție și intervenție” (dedicat profesorilor de gimnaziu și liceu) va fi facilitat de Daniela Doru.

Prof. Adriana Bălaj va realiza atelierul „Cum pot să cresc implicarea elevilor mei?” (pentru profesori de gimnaziu și liceu), iar prof. înv. preșcolar Mariana Cristina Țerescu va vorbi despre „Gentuța cu praf de stele – schimb de bune practici pentru educatoare”.

Atelierul „Predare STEAM pornind de la povești” va fi susținut de prof. înv. primar Andrada Mazilu și Bianca Boroș.
Fiecare dascăl participant va avea posibilitatea să se înscrie la unul dintre aceste ateliere.

Primăvara Educației” este finanțată de Primăria și Consiliul Local Jimbolia, având următorii parteneri: Hambarul cu Carte, Casa de Cultură a Orașului Jimbolia, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Televiziunea Jimbolia, Gal Banat-Vest,
Team 4 Teen, Cufărul cu Povești, History Made Fun, Piticii Monei, Merito, Aspire Teachers, Timotion, Cărțile pe Față, AETM, Kiddoteka, România Pozitivă și Bucuria Dulapurilor Ordonate.

Mai multe detalii pot fi consultate AICI.

Iata mai jos, in imagini, cum a fost anul trecut la Primavara Educatiei la Jimbolia!

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.