Primavara Educatiei a ‘semanat’ primele seminte la Jimbolia. Evenimentul care a strans laolalta peste 100 de dascali dornici sa le ofere elevilor lor cele mai bune metode de invatare. Foto

TIMIS. Sunt dedicati trup si suflet elevilor lor si cauta cele mai bune metode prin care sa le insufle dragostea pentru scoala. Peste 100 de profesori din Timis s-au adunat la un eveniment special la Jimbolia, unde au deschis Primavara Educatiei.

Au ‘semanat’ primele seminte ale unui nou proces de inovatie in educatie prin care invatarea sa fie mai eficienta pentru copiii carora le slefuiesc caracterele si le cultiva setea de cunoastere.

Cei 120 de educatori, invatatori si profesori de la mai multe scoli si gradinite din judet s-au intalnit la Casa de Cultura din Jimbolia, unde au impartasit experiente si informatii, au participat la conferinte si ateliere.

Evenimentul organizat de asociatiile „Initiativa in Educatie” si „Colt de Banat” a adus impreuna dascali care predau in scoli din Jimbolia, Comlosu Mare, Carpinis, Gottlob, Lenauheim, Teremia Mare, Uivar, Cenei si alte localitati, iar intreaga actiune s-a concentrat pe ideea de comunitate si invatare continua, pe interesul comun al tuturor profesorilor de a aduce un plus in actul de predare.

A fost prezentata activitatea proiectelor educationale dedicate cadrelor didactice: Merito, SuperTeach, Aspire Teachers si inEDU.

Adriana Balaj a vorbit despre Educatie la inaltime, Alina Iga a deschis Cufarul cu povesti, Oana Romocea a prezentat proiectul Romania Science Festival, iar Daniela Doru a gasit vocea bucuriei in randurile publicului.

Educatorii, invatatorii si profesorii au avut la dispozitie patru workshopuri: „Literatie si povesti” condus de prof. inv. primar Alina Iga, „Cum construim relatii armonioase cu elevii nostri” facilitat de Daniela Doru, „Cum impacteaza relatia dintre parinte si profesor dezvoltarea elevului si procesul de invatare” sustinut de prof. Mona Vlai si „Stiinta in viata elevilor. Descopera «Romanian Science Festival»” prezentat de Oana Romocea.

A fost o surpriza pentru noi sa avem atat de multi profesori, dovada ca isi doresc astfel de evenimente de reconectare dupa cei doi ani de pandemie, de a veni impreuna si de a aduce resurse pentru profesori, pentru copii, pentru parinti, pentru comunitate, in general…
Interesul a fost foarte mare indeosebi pentru invatamantul prescolar si primar, am avut cei mai multi participanti pe acest segment.
A fost un eveniment amplu, ca organizare, ca desfasurare, si venim cu promisiunea de a organiza pe mai departe astfel de ateliere, conferinte de educatie, pentru ca ne-am dat seama ca e necesar sa ii aducem pe profesori impreuna, pentru ca dorinta de a afla informatii si de a impartasi din realizarile lor la clasa e mare si acest ‘impreuna’ e necesar„, a spus Ramona Jakoby, cofondator Asociatia Colt de Banat.

In paralel cu intalnirile dascalilor, Asociatia Elevilor din Timis a organizat un atelier dedicat tinerilor din Jimbolia – ‘Cum sa devii lider civic junior in comunitatea ta‘, care s-a bucurat de prezenta a peste 25 de participanti.

Evenimentul Primavara Educatiei a fost sustinut de Primaria si Consiliul Local Jimbolia si a avut ca parteneri: Hambarul cu Carte, Team 4 Teen, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Gal Banat-Vest, Romanian Science Festival, Cufarul cu Povesti, History Made Fun, Piticii Monei, SuperTeach, Merito, Aspire Teachers, Tim Motion, Bucuria Dulapurilor Ordonate, Clubul Copiilor Jimbolia, Televiziunea Jimbolia si Casa de Cultura a Orasului Jimbolia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.