Noutati :

Primarul Timisoarei vrea sa faca studii de fezabilitate si proiecte din donatii. Nicolae Robu: Asteptam bani de la oamenii de afaceri din Timisoara pentru pasajul auto subteran din Piata Victoriei

4 aprilie, 2013 - 09:13 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Scoatem bani din piatra seaca! Sau chiar cerem de la oamenii cu bani sau apelam la mila lor. Mai nou, pentru ca n-a prevazut bani seriosi in buget pentru mult trambitatul subpasaj din Piata Operei, primarul Nicolae Robu vrea sa faca studii de fezabilitate si proiecte tehnice pe bani privati. Cum adica? Cere donatii sau sponsorizari de la companii! Ce ofera la schimb?

Pasajul subteran auto din Piata Victoriei este primul care s-ar putea realiza cu sprijinul timisorenilor cu bani, macar in ceea ce priveste studiile, considera Nicolae Robu. Acesta n-a intrat in bugetul local pe 2013 nici macar cu SF si PT (n.r. studiu de fezabilitate si proiect tehnic), asa ca Executivul Primariei Timisoara spera la altceva: finantare privata! In schimb, cel care are mila de Timisoara primeste o… placuta pe pasaj, cu numele lui.

„Asteptam ca acest studiu de fezabilitate si proiect tehnic sa fie finantate privat, asa cum am facut apel la mediul privat sa finanteze amenajarea strazii Marasesti si amenajarea unei gradinite, a unei scoli. Vorbesc despre SF si PT, lucrarea va fi licitata, dar pentru aceasta etapa de studiu fac apel la cei ce doresc sa contribuie la dezvoltarea orasului sa vina cu o componenta de sponsorizare si sigur ca pe pasajul pe care il vom realiza va fi si o placuta pe care va fi scris cine si-a adus contributia si cu ce”, a declarat primarul Timisoarei.

Conducerea primariei spune ca in curand vom avea SF si PT si abia cand se va pune problema aprobarii Consiliului Local a investiei, atunci se vor putea aloca si banii. Si nu vorbim de o suma mica, ci de aproximativ 6 milioane de euro, cat arata tot estimarile specialistilor din primarie. Cu acesti bani ar urma sa fie amenajat si pasajul, dar si sensul unic pe Inelul 1 de circulatie.

In bugetul de anul acesta sunt prevazuti 50.000 de lei pentru pasajul din Piata Victoriei.

„Sunt bani prevazuti pentru pasaj in ansamblu tocmai ca sa avem asigurata pozitia si printr-o simpla rectificare sa modificam suma si sa putem da drumul la licitatia de executie, dar asta se va intampla numai dupa finalizarea studiului de fezabilitate si a proiectului. Este o suma simbolica trecuta pentru executie. Sunt 6 milioane de euro estimativ, vom vedea cand va fi gata SF-ul si PT-ul, care va fi o alta estimare, pentru ca suma exacta va fi cunoscuta doar dupa licitatie. Noi vom incerca sa atragem fonduri si vom vedea de unde vom reusi. Este o solutie si recurgerea la bugetul local daca vom constata ca vom putea sa constituim o suma din veniturile proprii”, a mai spus Robu.

Desi nu avem bani nici macar pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, primarul Timisoarei spune ca nu este exclus ca executia pasajului sa demareze chiar anul acesta, „dar in ultima parte”.

CITESTE SI: Bugetul Timisoarei pe 2013: aproape 300 de milioane de euro! Vezi pe ce se duc banii publici anul acesta!

CITESTE SI: 6 milioane de euro ne costa pasajul subteran auto din Piata Victoriei si sensul unic pe Inelul 1 de circulatie. Vezi proiectul!

sursa foto1: www.ratt.ro/forumInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Unde se organizeaza cheta?
    Cit m-ar costa sa am placuta mea?

  2. Omul asta este rau dus cu pluta. Cine este atit de fraier sa creada propmisiunea primarului. Nu sint bani pentru studiile de fezabilitate. Bine. Se string bani de la sponsori si la sfirsit cind se va finaliza studiul de fezabilitate si va constata ca terenul este impropriu constructiei pasajului cu atit mai mult cu cit cladirile invecinate sint inalte iar strazile despartitoare dintre cladiri sint atit de strimte, finalitatea va fi ca nu se poate construi pasajul. Unde vor fi agatate placutele cu numele sponsorilor. In buzunarele prietenilor domnului primar vor beneficia de contravaloarea asa ziselor studii de fezabilitate. Domnule primar ne crezi prosti? Poate, dar sintem multi.

  3. Sper ca se mai reanalizeaza propunerile astea. Daca e sa ma uit la prima poza, as prognoza minim un accident pe zi.

  4. Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

  5. Sper sa se gaseasca suficienti de multi timisoareni si sa impiedicam tampenia asat pe care dnul Robu o da de buna. SPER. Poate apuca de mai umbla si el prin alte tari si se uita cum e acolo !