Primarul din Lugoj Claudiu Buciu a desfiintat cel putin 5 institutii, printre care Politia Locala si Casa de Cultura. Decizia, contestata la Prefectura Timis de liderul social-democrat Calin Dobra

TIMIS. Decizie fara precedent la Primaria Lugoj. Cinci institutii, printre care unele de cultura, la care se adauga Politia Locala si alte servicii, au fost pur si simplu desfiintate, provocand un adevarat soc in randul angajatilor.

Casa de Cultura a Municipiului, Scoala de Arte „Remus Tascau”, Galeria de Arta, Serviciul de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi”, Serviciul Sere, Serviciul Piete si Directia Politia Locala, toate au fost ‘nimicite’ intr-o singura zi de primarul din Lugoj, Claudiu Buciu (PNL), in sedinta de Consiliu Local. Au votat favorabil initiativa edilului sef consilierii PNL, cei de la USR, dar si un consilier PSD, fara sa se intereseze care sunt motivele care stau in spatele acestei decizii drastice.

CITESTE SI:  Firma care construieste Centura Sud Timisoara si cea care face descarcarea de pe autostrada la Sanandrei, pe Lista Neagra anuntata in premiera de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Ar putea sa nu mai fie primite la licitatii

Presedintele PSD Lugoj, Calin Dobra, a criticat in termeni duri aceasta hotarare si spune ca totul reprezinta doar o manevra in interes personal facuta de primarul Claudiu Buciu care reorganizeaza aceste institutii pentru le oferi functii unor apropiati fata de care are obligatii.

Din pacate, astazi am asistat la un dezastru in ceea ce inseamna administratia locala din Lugoj si spun acest lucru referindu-ma la adoptarea proiectului de hotarare privind desfiintarea unor institutii de prestigiu din municipiu. Aici vreau să fac referire la Scoala de arta, Casa de cultura, Galerie de arta, Serviciul Sere, Serviciul de Administrare a Cinematografului Bela Lugosi, Serviciul de piete-oboare si Directia de politie locala.
Din pacate, chiar in referatul de necesitate realizat si semnat de primar se specifica foarte clar deschiderea fata de cetateni si o abordare rapida fata de cetatean, dar prin desfiintarea acesor directii si comasarea lor in birouri in cadrul primariei nu se arata decat o lipsa de interes si un total interes in ceea ce inseamna angajarea unor oameni, care au servit interesele actualului primar, ca sa ajunga pe functie.
Pot sa fac referire in mod special la institutiile de cultura care au adus un renume Lugojului prin actiunile desfasurate pe parcursul anilor si care acum sunt puse la zid pentru ca au incercat sa prezinte serios si corect ceea ce inseamna sustinerea actiunilor culturale in Lugoj.
In loc sa sustinem aceste institutii, sa le facem mai puternice, sa le oferim personalitate juridica si sa le oferim un ,buget considerabil si sa facem din Lugoj capitala culturala a Banatului, noi le transformam in birouri obscure in subordinea cabinetului primarului, birouri care nu vor fi de anvergura pentru ceea ce inseamna municipiul nostru”, a transmis Calin Dobra, presedintele PSD Lugoj.

Liderul social-democrat a anuntat ca va sesiza Prefectura Timis pentru a anula hotararea Consiliului Local Lugoj privind desfiintarea acestor institutii.

Imi exprim si maxima dezamagire fata de cei care au votat aceste poiecte de desfiintare si noua organigrama a primariei. Ma refer la consilierii locali PNL, pe care ii credeam oameni cu coloana, nu subjugati actualului primar, la consilierul PSD care a subscris la actiunea primarului si care va suporta consecintele unui astfel de demers, dar si la consilierii USR pe care ii observ ca sunt vocali pe retelele de socializare, dar atunci cand trebuie sa participe la dezbatere si la vot lipsesc cu desavarsire, neavand capacitatea sa isi asume anumite lucruri.
Sunt convins ca aceste voturi nu vor produce efecte, pentru ca in aceasta saptamana echipa PSD Lugoj va face contestatie la Prefectura tinand cont de anumite demersuri ilegale realizate in ceea ce inseamna noua organigrama si desfiintarea acestor institutii”, a mai declarat Calin Dobra pentru opiniatimisoarei.ro.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Orice persoana care actioneaza pentru a diminua numarul bugetarilor si mai ales a sefilor de bugetari merita o mare bila alba.
    Daca nu ii convine respectivului cetatean sa ii plateasca el din banii lui ca sa ii mentina in functii,daca este asa de generos.

  2. …incredibil, dar adevărat ..!! ACEST MACABRU Si OBSCUR PERSONAJ ARE PĂRERI..????..e de noaptea minții, cum acest obscur și mărunt (la propriu) individ , care A NENONOROCIT TIMISOARA ȘI DUMBRAVITA , in mod direct, prin decizia de atribuire a lucrării de lărgire a drumului Dumbravita – Giarmata – Autostrada , CĂTRE ȘEFUL //SPONSORUL LUI , MARELE MARAN..!!!
    …cel care a folosit acele MEGA INSTITUȚII DE CULTURA , doar in scop electoral..???…Superman de Lugoj cu vreo TREI IUBITE CICĂ SECRETE PRIN TIMISOARA..????? ..e jalnic d-lor

  3. Un bun inceput !! De replicat !!!