Firma care construieste Centura Sud Timisoara si cea care face descarcarea de pe autostrada la Sanandrei, pe Lista Neagra anuntata in premiera de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Ar putea sa nu mai fie primite la licitatii

TIMISOARA. A fost publicata prima Lista Neagra a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Anuntul a fost facut de Sorin Grindeanu care a tras un nou semnal de alarma catre constructori ca pot fi drastic sanctionati in baza noii legi a achizitiilor publice initiata chiar de ministrul Transporturilor si intrata in vigoare in urma cu trei luni.

Certificate negative au primit si doua firme care lucreaza la proiecte de infrastructura din Timis. Este vorba de antreprenorul de pe Centura Sud (Tirrena Scavi), respectiv de cel care ar trebui sa faca a treia descarcare de pe Autostrada Vestului, langa Timisoara, la Sanandrei (Todini Costruzioni Generali).

Acestora li se adauga firam Egis care realizeaza Studiul de Fezabilitate pentru soseaua de mare viteza Craiova-Lugoj.

Evaluarile se fac periodic si sunt actualizate datele la 3 luni, iar daca societatile nu se mobilizeaza, risca sa nu mai primeasca niciodata vreo lucrare in Romania.

CNAIR a emis primele certificate negative intermediare în baza noii legislații a achizițiilor publice!
Este un semnal de alarmă de care trebuie să țină cont toți antreprenorii care nu respectă termenii contractuali.

➡️Pentru contractele de proiectare aflate în derulare, au primit certificate negative:
– Grafic Tends SRL
– SVL Proec SRL
– SEARCH Corporation SRL
– TPF Inginerie S.R.L.
– EGIS Romania SA
– EGIS International S.A.S
– CONSITRANS S.R.L
– INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A.
– ASOCIEREA BEST CONSULTING & DESIGN SRL
– INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA
– AECOM INGINERIA SRL
– PRIMACONS GROUP S.R.L.
– EXPLAN SRL
– PROTELCO S.A.
– LIKE CONSULTING S.R.L.
– MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC.)
– NV CONSTRUCT SRL

➡️Pentru Contractele de execuție lucrări au primit certificate negative:
– ASOCIEREA Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (fosta SC AQUA
PARC SRL)-SC Mavgo Holding SRL-Vahoslav SK-Trameco SA
– ASOCIEREA Alexcor Trading SRL – Mpresa di Construzioni ING. E. Mantovani SpA – Pegasus Engineering SRL
– Todini Construzioni Generali SpA
– ASOCIEREA Cosedil SpA – BIT Invest SRL – Chirulli Andrea Impresa Individuale- Total Road SRL
– ASOCIEREA Concept Infrastrade Logistics SRL – Tehnic Asist SRL
– ASOCIEREA Mavgo Holding SRL- Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL – BDU Maxi Construct SRL – Hydrostroy AD
– ASOCIEREA Secol Romania SRL- Secol Societa Edile Construzioni e Lavori SA
– Tirrena Scavi SpA
– ASOCIEREA Webuild SpA – IHI Infrastructure Systems Co Ltd
– ASOCIEREA Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR S.A.) – Euro Construct Trading 98 S.R.L.
– Webuild SpA

Documentele constatatoare periodice vor fi actualizate și publicate din 90 în 90 de zile și vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte, așa cum prevăd noile reglementări, aprobate la începutul acestui an.
După primirea acestor certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice), antreprenorii au posibilitatea să recupereze întârzierile și să evite astfel primirea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare.
Acest tip de Documente Constatatoare va permite Comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situația concretă a Antreprenorilor care se prezintă la alte licitații și vor constitui baza analizei cu ocazia verificării motivelor de excludere pentru abateri grave sau repetate în derularea contractelor deja încheiate„, a transmis Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. La pulivară o sa avem centura pe sud……cu asa politicieni de Timis si asa ministri la transporturi ! Grindeanu , numa’ gura e de el , nimic nu face !

 2. cine a Venit cu ZerO astia ?

 3. Adica firma X e pe lista neagra, si doar „ar putea” sa nu mai fie primita la licitatii ? Pai atunci care mai e rolul listei, doar asa, informativ ? Vai si-amar, suntem „de vis”. Pacat de banii aruncati si de asteptarile desarte. Suntem pierduti.

  • Firmele care folosesc banii pentru lucrari, nu pentru a-si manifesta recunostiinta fata de partidele care le aduc lucrari, e normal sa ajunga pe lista neagra. Firmele care stiu sa cotizeze vor avea parte de lucrari la zeci de ani dupa ce n-au fost in stare sa termine nimic din ce au inceput. Sa ne intelegem, sunt pentru responsabilizare. Dar primii de pe lista neagra ar trebui sa fie CNAIR.

 4. Webuild + IHI fac podul de la Brăila, dacă nici ei nu sunt in grafic , sa fim serioși, criteriile astea de bila neagră înseamnă ca sunt complet aiurea, apropo, CNAIR văd ca nu și-a dat o bila neagră .. ar merita cel puțin vreo 10….

 5. cum fmm cand se construieste un lidl, kaufland…ikea..aia pot sa termine in grafic…iar la contractele cu statul nu se termina lucrearea decat la pulivar? aaaaa, pai da, dam la firme de casa lucrarea, aia „cotizeaza” iar in contract cu punem penalizari caum le pune lidl, kaufland ..etc…fm voatra de gunoaie politice

 6. Cum dracu numai în Timiș se gasesc firme de genul ăsta??? Și aici suntem ,,fruncea,,???? Ba centura, ba descărcarea,ba legatura la autostrada……etc,etc.

  • Parcul central, parcul civic, fantana cu pesti

 7. Si administratorul firmei sa fie pe lista neagra, sa nu se inscrie cu alta firma la licitatie.

 8. Mda o sa avem si noi in 10 ani poate centura si iesire la autostrada,sau deloc daca avem asa conducere de rasul curcilor