Primariile, nepasatoare la cererile prefectului Mircea Bacala. Nu i-au spus cate masinute AIXAM, pentru care nu e nevoie de carnet, circula in Timis

Zeci de masinute pentru care nu e nevoie de permis, inregistrate doar la primarii, cu placute galbene pentru mopede sau carute, circula pe drumurile publice din Timis si chiar prin Timisoara. Considerandu-le un adevarat pericol prefectul Mircea Bacala a cerut situatii de la Primarii cu numarul acestor masinute. Dar primariile au ramas nepasatoare la solicitarea prefectului, singura care a dat un raspuns fiind cea din Timisoara. Aceasta l-a informat pe reprezentantul Guvernului in teritoriu ca niciun astfel de autovehicul nu este inregistrat in oras. „Aceste masinute respecta doar o parte din prevederile legii si anume respecta acel punct in care se specifica faptul ca puterea de dezvoltare nu depaseste 4 kilometri, insa capacitatea lor cilindrica este de 400 cmc si nu 50 cmc, asa cum spune legea. Masinile sunt inmatriculate in localitatile periferice. Din cate stiu, Dumbravita are astfel de masinute inregistrate la primarie”, a declarat Mircea Bacala. Prefectul de Timis mai spune ca exista, in Timis, chiar si masini de teren care nu sunt inmatriculate, ci doar inregistrate la primarii. „Aceste masini de teren sunt folosite de ciobani, mai ales, care le utilizeaza intre domiciliul lor si stana de oi. La fel si tractoarele au astfel de placute de inregistrare, dar in cazul acestora este in regula daca nu le folosesc pe drumurile publice”, a mai subliniat Bacala. Prefectul a solicitat, intr-o noua adresa trimisa primariilor din Timis, sa retraga acele numere de inregistrare a autovehiculelor si sa ii trimita pe proprietari sa le inmatriculeze la Serviciul public comunitar regim permise si inmatriculari auto.

Zeci de masinute pentru care nu e nevoie de permis, inregistrate doar la primarii, cu placute galbene pentru mopede sau carute, circula pe drumurile publice din Timis si chiar prin Timisoara. Considerandu-le un adevarat pericol prefectul Mircea Bacala a cerut situatii de la Primarii cu numarul acestor masinute.

Dar primariile au ramas nepasatoare la solicitarea prefectului, singura care a dat un raspuns fiind cea din Timisoara. Aceasta l-a informat pe reprezentantul Guvernului in teritoriu ca niciun astfel de autovehicul nu este inregistrat in oras.

„Aceste masinute respecta doar o parte din prevederile legii si anume respecta acel punct in care se specifica faptul ca puterea de dezvoltare nu depaseste 4 kilometri, insa capacitatea lor cilindrica este de 400 cmc si nu 50 cmc, asa cum spune legea. Masinile sunt inmatriculate in localitatile periferice. Din cate stiu, Dumbravita are astfel de masinute inregistrate la primarie”, a declarat Mircea Bacala.

Prefectul de Timis mai spune ca exista, in Timis, chiar si masini de teren care nu sunt inmatriculate, ci doar inregistrate la primarii. „Aceste masini de teren sunt folosite de ciobani, mai ales, care le utilizeaza intre domiciliul lor si stana de oi. La fel si tractoarele au astfel de placute de inregistrare, dar in cazul acestora este in regula daca nu le folosesc pe drumurile publice”, a mai subliniat Bacala.

Prefectul a solicitat, intr-o noua adresa trimisa primariilor din Timis, sa retraga acele numere de inregistrare a autovehiculelor si sa ii trimita pe proprietari sa le inmatriculeze la Serviciul public comunitar regim permise si inmatriculari auto.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. domnu reporter iesti cap prost informat ia legislatia si documenteazate iele sant ancadrate ca si motociclu si se pot anmatricula si la politie