Noutati :

Primaria Timisoara vrea terase pe strazile din Unirii, odata ce incepe proiectul de reabilitare a pietei

6 iulie, 2013 - 02:02 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Consilierii locali vor sa dea unda verde la terase pe… carosabil si in parcari, prin modificarea regulilor de amplasare a teraselor sezoniere in zona centrala a orasului. Alesii au avut pe ordinea de zi a sedintei de vineri un asemenea proiect, insa au decis sa-l amane pana cand incep lucrarile de reabilitare a zonei Cetate.

Radu Dimeca, consilier local din partea PNL, propune ca terasele sezoniere sa fie amplasate si pe carosabil, dar si in parcari si pe… spatii verzi. Proiectul sau de hotarare a iscat controverse in Consiliul Local Timisoara, motivarea lui nefiind destul de clara.

„Pe carosabil si in parcari se vor amplasa terase doar cu avizul Comisiei de circulatie obtinut in prealabil. De asemenea, pe zonele verzi sau zonele verzi de aliniament dezafectate, terasele se pot amplasa cu avizul Directiei de Mediu obtinut in prealabil”, suna propunerea lui Dimeca. Consilierul local si-a incurcat colegii, care au crezut ca alesul vrea terase pe strazi. Referatul semnat de viceprimarul Traian Stoia – care a militat in nenumarate randuri pentru amplasarea teraselor si in parcuri – spune ca terasele pot fi puse pe carosabil „acolo unde suprafata este suficienta”.

CITESTE SI: In loc sa amendeze patronii de terase, Primaria Timisoara le cere bani in plus pentru extindere. Traian Stoia: Probabil se dilata din cauza caldurii

In sedinta de vineri s-a facut insa lumina, dupa ce primarul a explicat ca trebuie specificata si zona Pietei Unirii in proiect, urmand ca terasele sa fie amplasate pe strazile de acolo, de indata ce va incepe proiectul de reabilitare a zonei Cetate si transformarea a 10 strazi in alei pietonale.

„Voi retrage de pe ordinea de zi acest proiect. Se doreste ca atunci cand Piata Unirii va fi inchisa pentru lucrari sa se poata amplasa terase pe strazile unde va fi interzis intratul cu auto si unde nu se vor desfasura lucrari, in perioada propice pentru asa ceva. Dar cum proiectul de reabilitare a zonei Cetate inca nu a demarat, este in curs de desfasurare licitatia, a doua oara, nu este oportun sa votam acum acest proiect, ca nu ar avea obiect de punere in practica. De aceea, ca sa nu existe diverse interpretari ale continutului proiectului, straine de intentia initiatorului, domnul consilier Radu Dimeca, eu retrag acest proiect”, le-a spus Nicolae Robu alesilor municipali. Urmeaza ca proiectul sa fie inclus pe ordinea de zi a altei sedinte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu uitati sa puneti iluminat public pe acele strazi in zona Unirii si , mai ales, sa asfaltati gropile imense din trptuarele si carosabilul din zona, ca iti rupi gatul!!!

  2. Mai,Robule,daca tot esti obsedat de terase,fa un bloc NUMAI CU TERASE,sa te saturi o data! Nu inteleg de ce nu le amplasati si pe malul Begheiului,ca arata ca dracu’!

  3. deja sunt prea multe terase pline de betivani si drogati nesimtiti care isi fac nevoile si vomita pe la toate colturile,pe cladirile istorice,inclusiv pe bierica.Dimineata pute de iti ea nasul si faci slalom printre dejectii umane si sticle sparte si ambalaje aruncate.Ar trebui rarite terasele astea tiganesti nu inmultite,nici arhitectura yonei nu se mai vede de atatea dughene cu scaune si umbrelute.Piata unirii a devenit o crasma imensa,o bodega scarboasa…cica oras european…poate raiul betivanilor.

    • Deja sint exagerat de multe si pe Corsso,dar comsionul,cmisionul,nu,foamea de bani este mare in anul cu cel mai mare buget.Tot ce face nea primar care munceste ca Robu este pentru binele orasului si al cetatenilor,care cetateni,care bine …