Noutati :

Primaria Timisoara vrea sa dea liber la terase in toate parcurile importante ale Timisoarei!

3 august, 2012 - 02:39 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Toate parcurile importante ale Timisoarei vor avea cate o terasa la care oamenii vor putea sa se relaxeze, dupa ce Primaria va inchiria mai multe spatii verzi din incinta acestora.

Este doar una dintre ideile Executivului de a aduna bani la bugetul local. Alesii locali au votat vineri un proiect de hotarare prin care sa creasca veniturile Primariei prin vanzarea de spatii disponibile si concesionarea unor suprafete pentru terase in toate parcurile importante ale orasului.

In prima faza, angajatii Directiei de Patrimoniu vor fi responsabili sa identifice toate cladirile care apartin Primariei si care nu aduc niciun venit, urmand sa propuna Consiliului Local vanzarea acestora.

„Exemple sunt Turnul de apa din Iosefin, doua case in ruina din zona turnului, doua cladiri in curtea fostului Comisariat militar, aripa distrusa de pe Vasile Alecsandri a Primariei vechi, bastionul aflat in apropiere etc. Aceste constructii vor fi amenajate de noii proprietari prin proiecte avizate de municipalitate in vederea dezvoltarii serviciilor si turismului”, se arata in proiectul de hotarare.

In a doua faza, in toate parcurile importante ale orasului – Parcul Rozelor, Parcul Copiilor, Parcul Poporului, Parcul Botanic etc – se va putea autoriza constructia si functionarea unor terase pe baza unor proiecte avizate de Primarie, care vor ocupa maximum 4% din suprafata parcurilor.

Se vor putea amplasa pe spatiul verde alei pietonale, mobilier urban, se vor putea face amenajari pentru sport, joc si odihna, constructii pentru expozitii si activitati culturale, constructii usoare cu caracter provizoriu pentru activitati de comert si alimentatie publica, grupuri sanitare, spatii pentru intretinere. In proiectul de hotarare se spune ca suparafata cumulata a acestor obiective nu trebuie sa depaseasca 10% din suprafata totala a spatiului verde. Toate vanzarile sau concesionarile se vor face prin licitatii publice. Veniturile astfel obtinute se vor folosi pentru investitiile municipalitatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. motorza(ciuhorza)au „plantat” in campania electorala de la locale zeci de panouri publicitare pe arterele principale ale orasului, pe care erau postate imense postere cu ciuhorza!
  ar fi interesant de aflat ce firma le-a plantat si ce venituri incaseaza primaria pentru ele!
  se mai pot scoate venituri frumusele din parcarea masinilor cetatenilor timisoreni in fata casei lor(nu se sinchisesc sa le parcheze in curte) si din alte o mie de surse…
  sunt IMPOTRIVA teraselor in parcurile timisoarei!
  motivatia este simpla:beutorii-agresivi,curve,etc.

 2. Ideea e total neinspirata, de prost gust, in ton cu jocurile de lumini din Bega! O mare porcarie! Lasati parcurile sa fie parcuri! Terasele le vor strica tot farmecul, toata linistea, le veti transforma in balci! Nu e niciun om educat in primaria aia? Bisnitarilor!

 3. Lasa-ti parcurile libere , numai la bani va sta gandu! numai stiti de unde sa ciupiti bani …toata lumea dadea vina pe ciuhandru ca el asa si pe dincolo, dar se pare ca robu face totu praf , parcul este pentru relaxare , lumea merge cu copii in parc, asa toti cocalarii ambulanti ,betivii si tigani vor fi acolo,ceea ce va provoca greata in randul multor oameni!

 4. Voi ce ati crezut ca daca vine un nou primar se va schimba ceva e la fel tot ce vor face in orasul asta le va aduce bani orice bordura schimbata la fel ,terasele vor fi ale consilierilor locali sai a cunostintelor lui robu ,politisti sau oameni cu functii ce conduc din umbra
  exista doar 2 categorii de persoane ei si ceilalti fraerii ce platesc impozite si taxe

 5. Cel mai bine schimbati parcul cum a fost candva.Asta nu va schimba nimic in favoarea frumuseti naturi,doar pt buzunarul vostru.