Primaria Timisoara se inscrie in programul Rabla Local. Daca va fi acceptata, va da 600 de lei din cei 3.000 pe care ii primesc proprietarii care vor sa scape de masinile mai vechi de 15 ani, ca sa-si cumpere unele noi

TIMISOARA. 4.700 de proprietari de masini vechi din Timisoara vor putea primi bani din partea primariei, daca isi caseaza autoturismele si le inlocuiesc cu unele noi.

CITESTE SI: Mizerie, produse expirate sau periculoase, reclame mincinoase. Inspectorii OPC au descins la fast-food-uri, farmacii, florarii, magazine si hoteluri, nu departe de Timisoara. Foto 

Primaria Timisoara urmeaza sa se inscrie in programul Rabla Local, derulat in parteneriat cu Administrarea Fondului de Mediu, iar suma totala pe care o va aloca acestui proiect se ridica la 2.820.000 lei. Astfel, suma asigura o cofinantare de 600 de lei pentru o masina, restul de bani din prima de 3.000 de lei urmand sa fie asigurati prin AFM.

Perioada de inscriere in program se incheie in 28 aprilie, iar abia dupa aceasta data Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) va publica lista cu unitatile administrativ-teritoriale acceptate in program si care au incheiat contracte de delegare.

Daca Primaria Timisoara se va regasi pe lista, timisorenii se vor putea inscrie in aplicatia pusa la dispozitie de catre Administratia Fondului pentru Mediu. Ulterior, AFM va trimite primariei lista cu solicitantii inscrisi, in limita sumei bugetate si prevazuta in contractul de delegare.

Cei care vor sa beneficieze de sumele puse la dispozitie prin programul Rabla Local trebuie sa aiba domiciliul in Timisoara si sa detina o masina veche de cel putin 5 ani. De asemenea, o conditie este ca acestia sa nu aiba datorii la bugetul local sau de stat si sa nu fi beneficiat anterior de o finantare printr-un alt program Rabla pentru acelasi autovehicul.

Masinile trebuie sa fie inregistrate in evidentele fiscale ale municipiului Timisoara si sa aiba o vechime de cel putin 15 ani de la anul fabricatiei. De asemenea, autoturismele in baza carora se solicita stimulentul trebuie sa aiba norma de poluare cel mult Euro 3.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.