Noutati :

Primaria Timisoara isi cauta dreptatea in instanta in fata Curtii de Conturi! Cine plateste avocatii?

3 martie, 2016 - 06:41 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primaria Timisoara a decis sa continue in instanta lupta impotriva deciziei Curtii de Conturi care spune ca asocierile in vederea finantarii cluburilor sportve sunt ilegale. Consilierii locali au votat pentru angajarea unei case de avocatura, care alaturi de serviciul juridic sa reprezinte in Justitie Primaria.

Dupa ce in plenul de marti al Consiliului Local primarul Nicolae Robu a propus angajarea unei case de avocatura externe pentru ca primaria sa dea in judecata Curtea de Conturi, proiectul a fost repus astazi pe masa consilierilor intr-o sedinta de urgenta, alaturi de alte trei. Cele trei proiecte au trecut lejer, fara sa fie nevoie de discutii, insa la cel mai greu al zilei au trebuit sa aiba loc discutii.

Primarul Nicolae Robu a facut o noua expunere a situatiei si a afirmat din nou ca decizia data de Curtea de Conturi, prin care se asigura finantarea Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, dar nu si a asociatiilor sportive, este una de neinteles.

Edilul a renuntat la ideea enuntata marti, conform careia onorariul casei de avocati sa se plateasca din buzunarele consilierilor.

Noi punem la dispozitia celor care vor veni alaturi de noi, actele constitutive, contestatia noastra care consider si eu ca a fost foarte bine intocmita de catre serviciul juridic, si raspunsul comisiei de contestatii a Curtii de Conturi. In aceasta etapa, pornind de la aceste documnete se va broda ceea ce trebuie sa apara in instanta… Nu trebuie sa se mearga pe ideea propusa de mine” a declarat primarul Nicolae Robu

plen-3-martie (2)

Parerile consilierilor au fost impartite, dar ideea de baza a fost aceea ca trebuie sa se mearga in instanta.

Vreau sa va spun ca sunt unul din cei care au votat acest proiect de hotarare si va spun ca acum am sa ma abtin, nu inainte de a spune ca imi doresc ca acest proces sa fie castigat, indiferent daca ne vom apara cu aparatul primariei sau cu o casa de avocatura. Eu nu doresc raul nimanui. Eu nu cred ca e cineva care sa ne apere mai bine decat cei de la juridic” a declarat consilierul local Alfred Simonis de la PSD.

Domnilor, am avut avizul juridic, au fost inca 2-3 controale ale Curtii de Conturi care nu au spus nimic, iar noi am ajuns aici in situatia de a angaja avocati. Atunci putem face o invitatie ca fiecare proiect de aici, sa fie analizat de o persoana de la curtea de conturi. Trebuie sa fim solidari, si daca trebuie, e clar ca trebuie sa ne aparam impotriva unor persoane care nu inteleg ce vor de la noi. Si de ce asa de tarziu. Trebuie sa angajam o firma de avocatura serioasa care sa dea o lectie persoanei sau persoanelor care ne impiedica. Trebuie sa ne aparam, dar ca si consiliu local, nu ca persoane” a spus Simion Mosiu de la PNL.

Dupa un nou duel intre Alfred Simonis si primarul Nicolae Robu, s-a ajuns la momentul votului, iar proiectul a trecut cu 14 voturi pentru, dar si abtineri din partea grupului PSD si a consilierilor Pavel Geana si Bogdan Herzog.

Casa de avocatura care va fi angajata de Primarie va fi platita cu bani din bugetul local. Criteriul de alegere al casei de avocatura va fi cel al pretului cel mai scazut.

CITESTE SI: Una alba, alta neagra. Ce raspuns a dat Curtea de Conturi contestatiei depusa de Primaria Timisoara legata de asocierile in vederea finantarii?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...