Noutati :

Primaria Timisoara infiinteaza o noua societate care se va ocupa de furnizarea de energie prin incinerare

26 septembrie, 2011 - 03:41 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Timisorenii ar putea avea caldura si apa calda cu ajutorul gunoaielor! Primaria Timisoara vrea sa infiinteze o noua societate comerciala care sa produca energie rezultata din sortarea deseurilor de catre Retim.

Ciprian Jichici, consilier local PNL, spune ca noul sistem ar putea fi o alternativa la Colterm care ar putea intra in insolventa in urmatorii ani.

Noul sistem ar urma sa produca 200.000 de gigacalorii pe an, suficient pentru consumul timisorenilor, precizeaza Jichici.

„Coltermul va pune la dispozitie logistica, iar initiativa se va concretiza in 2-4 ani. Trebuie sa avem mare grija sa nu cumva sa infiintam o noua gaura neagra in bugetul Timisoarei. Potential exista, iar aceasta noua societate cred ca are o sansa mare”, a declarat Ciprian Jichici.

Consilierul municipal a avertizat, totodata, ca societatea de termoficare Colterm pierde teren si s-ar putea prabusi in urmatorii ani.

„In acest moment nu avem o idee clara ce se va intampla cu societatea Colterm. In 2008 am solicitat actualizarea strategiei privind alimentarea cu energie in Timisoara. Nu s-a intamplat acest lucru. Recent, in AGA Colterm  am propus o actualizare a aceleiasi strategii. Ni s-a intamplat nici asta. Daca Guvernul nu va mai acorda sibventii, situatia Colterm este critica. Daca noi nu stim ce se va intampla cu Colterm, nu avem o strategie pentru aceasta societate, oamenii renunta la servicii. S-au facut multe debransari in ultima vreme, unele legale, altele semilegale. Daca in aceasta toamna Coltermul nu va prezenta Consiliului Local strategia pe termen mediu, lucrurile in 2012 se vor agrava. Se va ajunge la incapacitate de plata sau insolventa. Este ultimul an in care putem merge pe principiul merge si asa”, a mai spus Jichici.

Conform acestuia, pentru noua societate comerciala a Primariei Timisoara, Coltermul va pune la dispozitie un teren pe Calea Sagului. Materia prima va rezulta din sortarea deseurilor de catre Retim. Conform proiectului 49% din aceasta noua societate va apartine Retim, iar 51% se va imparti intre Consiliul Local Timisoara (31%) si Colterm (20%).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...