Primaria Timisoara ia credit ca sa finalizeze doua santiere care nu sufera amanare. Cat este imprumutul?

TIMISOARA. Cu buzunarele tot mai goale, Primaria Timisoara anunta ca se indatoreaza ca sa faca rost de bani pentru finalizarea a doua investitii cu bani europeni pe care este obligatoriu sa le termine la timp ca sa nu piarda finantarile.

Este vorba despre lucrarile la cresa noua de pe Calea Bogdanestilor si la modernizarea si extinderea Clinicii de Balneologie.

CITESTE SI: Comuna din Timis care nu va mai plati pentru caldura in scoli, primarie si alte institutii, dupa o investitie de peste 5 milioane de euro, bani europeni, intr-un sistem de incalzire cu apa geotermala. Se cauta constructor 

Intrucat proiectele mostenite de la vechea administratie trebuie finalizate pana in decembrie, fiind cu finantare europeana, primaria precizeaza ca, din pricina majorarii preturilor in constructii, sumele prevazute initial in bugetul local, drept confinantare a municipalitatii, nu sunt suficiente.

Administratia Fritz vrea sa se imprumute 7,5 milioane lei din Trezorerie, cu termen de rambursare de 5 ani, si va cere aprobarea Consiliului Local.

Cele doua santiere, de la cresa si de la balneologie, trebuie sa fie gata pana la finele anului.

Investitia pentru Noua Clinica de Balneologie are o valoare de 23.700.000 lei (TVA inclus), din care primaria plateste 13.000.000 lei prin bugetul local. Termenul de finalizare este 30 noiembrie 2023.
Investitia pentru constructia unei noi crese pe Calea Bogdanestilor are o valoare de 7.700.000 lei (TVA inclus), din care primaria plateste 6.400.000 lei prin bugetul local. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023. Co-finantarea europeana este de 1.300.000 lei (TVA inclus)„, precizeaza reprezentantii Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. aicea isi baga si privatii nasul sa nu termine sectia de recuperare.vor avea de pierdut

 2. Pe cand si cateva credite pentru studii de fezabilitate?
  Apropo ce mai zic socri din China? Bine, sanatosi? Ti-au mai trimis bani ? Sau acum e mai bine in criptomonede ? Pentru ca alea nu trebuie declarate si poti poza intr-un om onest.

 3. nelule, incurci borcanele, robetele e ala cu creditele, dar stiu ca ai memorie scurta, iti amintesc eu, a facut credit de 100.000 milioane de lei pe 20 ani pentru colterm in 2015, pentru care a mai platit undeva peste 30.000 euro „consultanta”, caconsilierii personali nu se pricepeau.
  7,5 milioane e un fleac pe langa groapa in care ne-a bagat robu.
  te las pe tine sa decizi ce-i mai bine, credit pentru datorii, sau credit pentru investitii? :)))

  p.s. neamurile din sud ce mai zic? tot fara acte, si doar cu pretentii in timisoara?

 4. Robu e mare robu e tare.
  Cu noi sa fii. ….
  Fritz e de vina!*

 5. Pentru @nelu: tipic lgbtul neomarxist: dai inainte cu „greau mostenire” si cu „rau cel mai mic” … etc
  Legat de rudele din Grecia presupun ca sunt bine. Nu am mai vorbit cu mult de ele. Eu nu am auzit de la ai mei ca rudele noastre sa aibe probleme cu actele sau sa vrea ceva de la orasul nostru.