Opinia Timisoarei

Primaria Timisoara da premii de zeci de mii de euro pentru planuri de reamenajare a Pietei Victoriei

TIMISOARA. Dupa ce anul trecut a incredintat unei firme condusa de un arhitect membru USR contractul pentru intocmirea unui studiu legat de Piata Operei, acum Primaria Timisoara anunta ca Ordinul Arhitectilor din Romania, care a castigat licitatia pentru organizarea unui concurs international de solutii, da drumul competitiei. In baza lui se va alege varianta castigatoare ce va fi fundamentul reamenajarii Pietei Victoriei din Timisoara (fosta Piata Operei).

Primaria se pregateste sa premieze castigatorii concursului ce va fi organizat de OAR.

CITESTE SI: Firma familiei arhitectului-sef al Timisoarei, Gabriel Almajan, a proiectat 3 blocuri la o distanta de sapte ori mai mica decat cea legala fata de terenul invecinat 

Primaria Timisoara a elaborat proiectul de hotarare  pentru aprobarea premiilor care vor fi acordate în cadrul concursului international de solutii „Piata Victoriei, Timisoara”. Valoarea cumulata a premiilor II, III, si mentiunilor este de 60.000 euro iar castigatorul premiului I va beneficia de finantarea contractului de proiectare in lei, fara TVA, sumele fiind asigurate din bugetul local„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Acestia mai precizeaza ca Ordinul arhitectilor din Romania a oferit consultanta pentru organizarea concursului propriu-zis, documentatia de concurs, a elaborat si predat regulamentul de concurs, a pus la dispozitia concurentilor materialele necesare, a realizat estimatul de investitie si tema de proiectare, precum si proiectul tehnic. Urmeaza partea de promovare si lansare a concursului pe site-ul oficial al concursului si desfasurarea propriu-zisa a concursului si desemnarea marelui castigator. Premiul cel mare va fi suportat de bugetul local, iar in ceea ce priveste participantii la aceasta cursa, ei pot fi atat de pe teritoriul Romaniei cat si din orice stat membru EU.

 

Exit mobile version