Primaria Timisoara da premii de zeci de mii de euro pentru planuri de reamenajare a Pietei Victoriei

TIMISOARA. Dupa ce anul trecut a incredintat unei firme condusa de un arhitect membru USR contractul pentru intocmirea unui studiu legat de Piata Operei, acum Primaria Timisoara anunta ca Ordinul Arhitectilor din Romania, care a castigat licitatia pentru organizarea unui concurs international de solutii, da drumul competitiei. In baza lui se va alege varianta castigatoare ce va fi fundamentul reamenajarii Pietei Victoriei din Timisoara (fosta Piata Operei).

Primaria se pregateste sa premieze castigatorii concursului ce va fi organizat de OAR.

CITESTE SI: Firma familiei arhitectului-sef al Timisoarei, Gabriel Almajan, a proiectat 3 blocuri la o distanta de sapte ori mai mica decat cea legala fata de terenul invecinat 

Primaria Timisoara a elaborat proiectul de hotarare  pentru aprobarea premiilor care vor fi acordate în cadrul concursului international de solutii „Piata Victoriei, Timisoara”. Valoarea cumulata a premiilor II, III, si mentiunilor este de 60.000 euro iar castigatorul premiului I va beneficia de finantarea contractului de proiectare in lei, fara TVA, sumele fiind asigurate din bugetul local„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Acestia mai precizeaza ca Ordinul arhitectilor din Romania a oferit consultanta pentru organizarea concursului propriu-zis, documentatia de concurs, a elaborat si predat regulamentul de concurs, a pus la dispozitia concurentilor materialele necesare, a realizat estimatul de investitie si tema de proiectare, precum si proiectul tehnic. Urmeaza partea de promovare si lansare a concursului pe site-ul oficial al concursului si desfasurarea propriu-zisa a concursului si desemnarea marelui castigator. Premiul cel mare va fi suportat de bugetul local, iar in ceea ce priveste participantii la aceasta cursa, ei pot fi atat de pe teritoriul Romaniei cat si din orice stat membru EU.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Modificari de dragul modificarilor…Daca tot intrati in santier, macar faceti modificari substantiale si nu doar de pavaj.
  Ar fi absolut necesara o parcare subterana intre Opera si Catedrala si prelungirea Pietei Victoria dincolo de Catedrala pana la Bega. Numai ca un astfel de santier ar dura la noi 20 de ani. Si atunci mai bine schimbam doar dalele si cu asta basta. Si cheltuim 20 milioane de euro…

 2. Probabil va castiga un proiect aiuristic care sa duca la defrisarea pietei.

 3. locul acela este foarte ok.
  de când ma știu, este așa!
  dacă ar fi aranjate si îngrijite tot timpul rondelele de flori,
  ceea ce se poate face cu bani puțini. ați văzut cum au arătat recent la vizita unui președinte de stat?
  Pe timpul cel rău, acu 33 de ani, au funcționat și toaletele subterane din fata operei.
  de când avem democrație, nu mai avem toalete functionale, o rușine pentru un oraș așa de mare, și capitală culturală.
  Așa că eu una le-aș zice oamenilor de la primarie, sa nu cheltuie bani multi, și sa facă ordine si igienizare cu bani putini.

 4. Nu mai organizati nici un concurs. Dati banii direct membrilor slugarnici ai usr. La fel cu facea Robu cu Grebla si cu Iapa. Poate asa scapam de voi cum am scapat de fostu’

 5. Sigur o sa castige membrii USR care o sa mearga sa ia o firma din Spania care proiecteaza schele.

 6. Traim vremuri ciudate. Nefericitii inchisi in birouri de la 9 la 18 vor vota cu usr pentru ca partidul le organizeaza din cand in cand evenimente de genul: ei fug pe malul Begai in timp ce altii ii improsca … viu colorata. Asta da distractie.

 7. hai mars fritz, hai mars usr…de ce tot timpul stricati ceva bun, ceva ce merge

 8. Opriti-l pe neamț din nebunia lui până nu distruge tot orașul! Să-și reamenajeze creierul turbatul asta…că ar fi cazul!

 9. Sper sa nu distruga „caciulile”. Brazii aceia au peste 100 de ani.

 10. Dați-mi banii ca vi-i tok-io !!!

 11. Stii sa proiectezi schele ? Poti sa te inscrii la concurs si ai mari sanse. Esti si membru USR ? Esti foarte aproape. Daca vrei sa fii sigur ca vei castiga, mai ai de indeplinit o singura conditie. Isi da seama cineva care este conditia ?