Primaria Timisoara cumpara servicii de topografie si cadastru de peste 1 milion de lei. A lansat doua licitatii pentru constructiile in proprietate sau administrare, aflate la nord si la sud de Bega

TIMISOARA. Pentru noul Plan Urbanistic General al Timisoarei este nevoie de o actualizare a situatiei din teren si a imobilelor aflate in proprietatea sau administrarea municipalitatii.

CITESTE SI: Inca doua orase din Timis au centre de eliberare a cazierelor. Programul de functionare

Astfel, primaria a lansat doua licitatii pentru gasirea unor firme care sa asigure servicii de topografie si cadastru, una pentru zona de oras aflata la sud de canalul Bega si alta pentru nord.

Municipiul Timisoara detine in patrimoniu sau in administrare/folosinta mai multe imobile (terenuri si cladiri), imobile cu diverse functionalitati: sedii de institutii, unitati de invatamant, spitale, teatre, cinematografe, sali de sport, locuinte sociale, alte constructii sau terenuri libere. Unele constructii au fost extinse, si-au schimbat functiunea/destinatia, au fost construite cladiri noi, altele au fost demolate, fara ca acestea sa se reflecte in cartea funciara, si de aceea este nevoie de aducerea la zi a situatiei din teren.

Lucrarile necesare in vederea intretinerii, reabilitarii, dezvoltarii acestor imobile presupune certificarea situatiei lor juridice in cartea funciara. Prin realizarea acestor servicii de cadastru, se va asigura:
– stabilirea limitelor de proprietate, asigurarea datelor juridice necesare inregistrarii bunurilor imobile situate la SUD si NORD de canalul Bega apartinand domeniului public si privat al municipiului Timisoara, imobile proprietatea Statului Roman aflate in administrarea/folosinta Municipiului Timisoara si/sau Consiliului Local al Municipiului Timisoara, si imobile (terenuri si/sau constructii) proprietatea Statului Roman pentru care instantele de judecata, pe baza hotararilor judecatoresti definitive, obliga institutia noastra sa intocmeasca documentatiile topo-cadastrale, exceptie facand terenurile forestiere si terenurile aferente constructiilor vandute in baza Legii nr.112/1995 cu modificarile si completarile ulterioare, in sistemul de publicitate imobiliara;
– determinarea si evidenta exacta a suprafetelor de teren aferente imobilelor apartinand domeniului public si privat al municipiului Timisoara, imobile proprietatea Statului Roman aflate in administrarea/folosinta Municipiului Timisoara si/sau Consiliului Local al Municipiului Timisoara, si/sau imobile (terenuri si/sau constructii) proprietatea Statului Roman pentru care instantele de judecata, in baza hotararilor judecatoresti definitive, obliga institutia noastra sa intocmeasca documentatiile topo-cadastrale, exceptie facand terenurile forestiere si terenurile aferente constructiilor vandute in baza Legii nr.112/1995 cu modificarile si completarile ulterioare, documentatiei pentru prima inscriere in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, documentatiei pentru actualizarea informatiilor cadastrale ale imobilelor inscrise in evidentele de cadastru şi carte funciara (inscriere constructii / regim de inaltime / functiune si radiere constructii, modificare limita, modificare suprafata, actualizare categorii de folosinta/destinatii pentru o parte din imobil care necesita masurarea intregului imobil, repozitionare, identificarea partii din imobil afectata de dezmembraminte ale dreptului de proprietate (intabularea dreptului de servitute/superficie) in cazul in care aceste drepturi sunt constituite numai pe o parte din imobil si documentatie pentru inscrierea dezmembramintelor dreptului de proprietate publica: dreptul de administrare/dreptul de concesiune/ dreptul de folosinta cu titlu gratuit, actualizarea altor informatii cu privire la imobil), documentatiei pentru dezlipire/alipire teren, documentatiei de prima inregistrare UI, documentatiei pentru apartamentare, documentatiei pentru subapartamentare/alipire UI, documentatiei pentru reapartamentare, relevee constructii, planurile topografice necesare intocmirii documentatiei de autorizare a lucrarilor de construire şi de desfiintare (AC/AD) si pentru receptia suportului topografic pentru elaborare Plan Urbanistic General (PUG), Plan Urbanistic Zonal (PUZ) şi Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), al caror beneficiar este Municipiul Timisoara/Primaria Municipiului Timisoara, trasare imobil
– materializare puncte in teren; ridicare topografica, ridicare topografica cu cote in sistem de referinta altimetric Marea Neagra 1975, ridicare topografica cu cote/sau fara cote in sistem de referinta altimetric Marea Neagra 1975 cu identificarea traseului retelelor/utilitatilor tehnico-edilitare existente; documentatie identificare imobile – pentru imobile situate la SUD de canalul Bega (LOTUL 2) si NORD de canalul Bega (Lotul 1);
– clarificarea regimului juridic pentru aceste imobile in sensul inscrierii in Cartea Funciara si registrele cadastrale a proprietarului si administratorului, unde este cazul . De asemenea, se vor achizitiona servicii de cadastru imobiliar pentru terenuri si constructii proprietatea Statului Roman, pentru care Municipiul Timisoara are interes„, se arata in documentatia postata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Pentru fiecare dintre licitatii valoarea contractului este estimata la 500.000 de lei fara TVA, adica 595.000 lei cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 9 septembrie.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ghici, ghicitoarea mea, sa fie oare GAUSS? Nu cred, ca ar fi prea pe fata!

  2. Asta e culmea NEPĂSĂRII, și incompetentei. Toti directorii departamentelor implicate trebuiau sa zboare la prima sesizare!! SENIOR ROBULIEN & HERR FRITZUS, se aude?!
    Pai cum era sa vina un firectoras să le spună Cristestilor sau lui Iulian Dascălu, că știe doar cu aproximație, ce terenuri au în proprietate… Păi îl punea pe făraș în acceasi zi!!

  3. Si spuneati ca astia de la USR nu sunt corupti. Luati de la donimic fritz, care vad ca la contracte oneroase se stie bine.